YouTube Android-app krijgt ondersteuning voor virtual reality

Wouter Nijsen
6 november 2015, 8:50
1 min leestijd
YouTube Android-app krijgt ondersteuning voor virtual reality

Google heeft de YouTube-app voorzien van ondersteuning voor virtual reality. De app werkt voortaan  samen met de Google Cardboard voor het bekijken van de speciale video`s.

Lees verder na de advertentie.

YouTube virtual reality

Voor het bekijken van virtual reality-video`s werkt de YouTube-app samen met de Google Cardboard, de betaalbare vr-bril van Google. Gebruikers kunnen een virtual reality-video bekijken door in de app op het Cardboard-icoontje te drukken. Die is te vinden in het menu waar ook ondertitels worden geactiveerd en de videokwaliteit wordt gekozen. Hierna dienen gebruikers hun Android-smartphone in de Google Cardboard te steken, waarna zij gelijk kunnen beginnen met kijken.

Tijdens het kijken van  virtual reality-video`s is  het mogelijk om volledig om je heen te kijken. Beelden van dichtbij ogen daadwerkelijk dichtbij en beelden van veraf spelen zich ook in de verte af. Eerder  dit jaar werd het ook al mogelijk om met YouTube 360-graden-video’s te bekijken.

youtube virtual reality

Tof is dat  elke YouTube-video vanaf nu met de Google Cardboard werkt. Ook hierbij wordt gebruikgemaakt van het Cardboard-icoontje, waarna filmpjes ogen alsof je in een virtuele bioscoop zit. Het aanbod is dus enorm, omdat elke video gemakkelijk naar virtual reality kan worden ‘omgezet’.

YouTube voor Android downloaden

De virtual reality-ondersteuning van YouTube is nu voor iedereen beschikbaar. Via onderstaande link kun je de nieuwste versie van de app downloaden. De benodigde  hoeveelheid opslagruimte en Android-versie verschilt per apparaat.

Download YouTube in Google Play (gratis)

Het laatste nieuws over YouTube

Bron afbeelding: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu