Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google lanceert YouTube VR voor Daydream-gebruikers

Thomas Haenen
10 november 2016, 9:21
2 min leestijd
Google lanceert YouTube VR voor Daydream-gebruikers

De virtual reality-versie van YouTube is nu te vinden in de Play Store. De app werkt echter alleen in combinatie met Google’s Daydream View-headsets.

Lees verder na de advertentie.

YouTube VR voor Android beschikbaar

YouTube VR staat los van de gewone YouTube-app en moet handmatig gedownload worden door gebruikers. Eenmaal geïnstalleerd wordt er echter geen aparte snelkoppeling getoond voor de app; vermoedelijk zie je de VR-optie alleen als je Google’s Daydream View-headset gebruikt met je toestel.

YouTube beschikt tegenwoordig over een groot aantal 360-graden-video’s, video’s waarin je volledig rond kunt kijken. Met de YouTube VR-app kun je die video’s zelf meemaken alsof je er middenin staat. Daarnaast kun je gewone, ‘platte’ YouTube-video’s kijken in een theatermodus, waarbij ze op de muur van een virtuele ruimte geprojecteerd worden.

YouTube VR

Je kunt YouTube VR met je stem besturen. Zo kun je zoekopdrachten roepen om nieuwe video’s te vinden, of met je stem je afspeellijst uitbreiden. Eventueel is er ook een virtueel toetsenbord beschikbaar in de app. Om tekens in te voeren gebruik je de afstandsbediening die wordt meegeleverd met de Daydream View.

YouTube VR downloaden

YouTube VR is nog niet beschikbaar in Nederland. Je kunt de app echter al wel als apk-bestand downloaden via deze link. Volg vervolgens onze instructies voor het installeren van losse apk-bestanden op je Android-smartphone. Let wel: je kunt de app alleen gebruiken in combinatie met een Daydream virtual reality-headset.

Dat is vermoedelijk ook de reden dat de app hier nog niet werkt. De Daydream View, de eerste headset met ondersteuning, is vanaf vandaag verkrijgbaar in landen als de Verenigde Staten en Duitsland. Voor het gebruik van de headset is een smartphone met Daydream-ondersteuning nodig. Voorlopig zijn dat alleen de Google Pixel en Pixel XL, toestellen die hier óók nog niet verkocht worden. Daardoor zijn er verschillende drempels die voorlopig de release van YouTube VR in Nederland belemmeren.

Download YouTube VR in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu