Zandbakspel Terraria voor Android verschenen

Gijs Ettes
14 september 2013, 15:53
1 min leestijd
Zandbakspel Terraria voor Android verschenen
terraria

Het populaire zandbakspel Terraria is sinds vrijdag voor Android verschenen. Terraria is een tweedimensionaal spel, waarin je zoveel mogelijk bouwstenen verzamelt door ze weg te hakken en daar vervolgens eindeloos veel creaties mee kunt bouwen.

Lees verder na de advertentie.

Je kunt in Terraria eigenlijk zelf doen wat je wilt: blokken verzamelen door ze weg te hakken, nieuwe gereedschappen/wapens bouwen, hele torens of andere constructies verzinnen en ook vechten met allerlei wezens die je dwars proberen te zitten. Terraria is vooral een tweedimensionale versie van Minecraft te noemen, een vergelijkbaar spel waarin je hetzelfde kunt in een driedimensionale wereld.

Het graven naar mineralen en andere waardevolle bouwstenen, dat in Minecraft al een belangrijke rol inneemt, is in Terraria zelfs nog groter uitgewerkt. Je kunt zo diep gaan als je zelf wilt, en iedere duistere verdieping in de bodem huisvest nieuwe schatten en gevaren. Het spel is dus niet uit te spelen; je kunt zelf weten wat je doet.

Terraria is gratis te downloaden, maar voor toegang tot de volledige ervaring moet je wel 3,76 euro neerleggen. Als je echter met weemoed naar je Lego-verzameling van vroeger terugkijkt en daar nu toch echt niet meer mee kunt spelen, is Terraria voor Android wellicht een heel interessant alternatief. Klein nadeel: een relatief groot scherm van minstens 5 inch is wel welkom. Anders wordt alles al snel erg priegelig.

Download: Terraria (gratis, bevat in-app aankopen)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu