De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

ZenScreen: word weer de baas over je Android-smartphone in 3 stappen

Michel van 't Klaphek
22 juni 2018, 15:23
2 min leestijd
ZenScreen: word weer de baas over je Android-smartphone in 3 stappen

ZenScreen helpt je verstandig omgaan met je Android-smartphone. De app houdt bij hoe lang je op Instagram zit, Netflix-series kijkt en herinnert je om pauzes te nemen. Dit is waarom je de applicatie een kans zou moeten geven.

Lees verder na de advertentie.

ZenScreen: gezond telefoongebruik

Nu smartphones een steeds grotere rol in ons leven innemen, komen de nadelen van alle technologie steeds meer aan bod. Zo zijn we er inmiddels achter dat telefoonverslaving een reëel probleem is, en sommige mensende smartphone vrijwel altijd in hun handen hebben.

Dit is niet gezond, zo vinden ook de makers van ZenScreen. Deze app helpt je op een gezonde manier met je telefoon omgaan, door onder meer je schermtijd bij te houden en apps te blokkeren.

1. Schermtijd

Ten eerste houdt ZenScreen bij hoe veel minuten je per dag naar je telefoonscherm kijkt. Dit is meestal behoorlijk confronterend, omdat je zelf niet doorhebt dat dit tot wel vier uur per dag kan zijn.

ZenScreen laat overzichtelijk zien hoe je totale schermtijd is opgebouwd, door verschillende app-categorieën te tonen. Het is immers belangrijk om een onderscheid te maken tussen productieve apps en zaken als Netflix.

2. Rustiger ontwaken en in slaap vallen

Een goed begin is het halve werk. Dat geldt ook voor opstaan. ZenScreen helpt je daarbij door ’s ochtends je app-gebruik aan banden te leggen. Wanneer je de ‘Smart Morning’-optie aanzet, kun je in de ochtend tien minuten op je telefoon doorbrengen, waarna alle programma’s gedurende twintig minuten geblokkeerd worden.

Hetzelfde principe kun je in de avond herhalen. Geef aan hoe laat je doorgaans gaat slapen en ZenScreen blokkeert alle apps in het voorafgaande uur.

3. Even ‘zen’ worden

Soms word je helemaal gek van al die schermen. Op dat soort momenten is het tijd voor een pauze. ZenScreen stuurt je gedurende de dag herinneringen om je te wijzen op het belang van pauzes. Tot slot kun je ook per app een tijdslot instellen. Zodra je hierover heen dreigt te gaan, krijg je een waarschuwing.

Voorbode op Android P

ZenScreen is Android 9.0 (P) zodoende iets te snel af. De Android-versie, die later dit jaar uitkomt, heeft namelijk een focus op digitale gezondheid meegekregen. In het nieuwe dashboard kun je voortaan inzien hoeveel tijd je per dag op je smartphone doorbrengt. Ook herinnert Android je om pauzes te nemen, bijvoorbeeld wanneer je zojuist een halfuur YouTube-video’s hebt gekeken.

Daarnaast kun je in Android P aan de slag met vernieuwde veegbewegingen, rijkere notificaties en is je privacy beter gewaarborgd. Kun je niet langer wachten? Lees dan ons artikel waarin we uitleggen hoe je de Android P-bèta op je smartphone installeert.

→ Download ZenScreen in Google Play (gratis)

Lees meer over Android P

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu