hbo-goDe drie Amerikaanse HD-televisiezenders van HBO zijn binnenkort in Nederland te bekijken via televisie-abonnementen van Ziggo. De kanalen zenden de hele dag films en series zonder reclameboodschappen uit. Vanaf 9 februari voor €14,95 per maand zijn de zenders te bekijken te bekijken. Ook voor Android-smartphonebezitters is dit goed nieuws: de Android-app HBO GO zal binnenkort ook in Nederland verkrijgbaar zijn. Met deze app kunnen abonnees programma’s van HBO op Android-toestellen te bekijken.

De HBO GO-app verscheen vorig jaar al in de Verenigde Staten. Door met je HBO-account in te loggen kun je zowel oude als nieuwe afleveringen van programma’s bekijken. De app is een goede manier om programma’s On Demand te kijken. Mogelijk zal er voor Nederlandse Android-gebruikers een speciale app verschijnen, zoals deze er ook al is voor onder andere Slovenië en Polen.

HBO maakt al langer eigen tv-programma’s die over de hele wereld bekeken worden. Onder andere The Sopranos, The Wire en het vorig jaar uitgezonden A Game of Thrones begonnen ooit als HBO-programma’s. De uitzendrechten van veel van deze HBO-series werden gekocht door andere zenders, die ze vervolgens in andere landen uitzendden. Ziggo belooft dat nieuwe afleveringen van series via hun HBO-zenders binnen een dag in Nederland zijn te bekijken.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.