De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

KPN, Ziggo heffen regiorestricties voor tv-streamen in Europa op

Thomas Haenen
21 maart 2018, 15:06
2 min leestijd
KPN, Ziggo heffen regiorestricties voor tv-streamen in Europa op

Digitale televisie-klanten van KPN en Ziggo kunnen vanaf nu overal in de Europese Unie hun favoriete zenders terugkijken. Beide providers heffen hun geoblockingrestricties op.

Lees verder na de advertentie.

Ziggo Go en KPN Interactieve TV geoblock afgeschaft

KPN stopt per direct met geoblocking binnen de Europese Unie, Ziggo heft de restricties vanaf 1 mei op. Dat betekent dat je de KPN Interactieve TV-app en Ziggo Go vrijwel overal in Europa zonder beperkingen kunt gebruiken. Met deze apps kun je live televisie kijken en gemiste of opgenomen programma’s terugkijken.

Deze aanpassingen zijn het gevolg van nieuwe wetgeving van de Europese Commissie. Die bepaalde vorig jaar dat streamingdiensten en providers geen restricties mogen leggen op de content die ze in verschillende Europese landen aanbieden. Als films, muziek of andere multimedia in één land digitaal beschikbaar zijn, dan moet dit overal in de Europese Unie beschikbaar zijn. Streamingdiensten moeten uiterlijk 1 mei hun aanbod overal aanbieden.

Netflix kinderslot

Overigens zijn er voorlopig wel een aantal uitzonderingen. Zo wordt de geoblock bij onder andere Netflix en YouTube niet direct opgeheven. Omdat er vrij complexe auteursrechten van toepassing zijn op deze content, zeggen ze meer tijd nodig te hebben om het aanbod gelijk te stellen. Deze streamingdiensten zijn op dit moment nog in overleg met de Europese Commissie. Daardoor kan het gebeuren dat je favoriete Netflix-serie ook deze zomer nog niet beschikbaar is voor bingen op je vakantie-adresje.

Ook kun je je niet opeens aanmelden voor streamingdiensten uit andere landen. Zo vereist KPN dat je het overgrote deel van het jaar nog in Nederland woont en verblijft. De provider blokkeert je Interactieve TV-app zodra je meer dan vier maanden per jaar vanuit het buitenland streamt.

Download de KPN- of Ziggo-app

KPN Interactieve TV en Ziggo Go zijn via onderstaande links in de Play Store te vinden. Beide apps zijn gratis, maar vereisen wel een abonnement op digitale televisie bij de provider. Ze werken op vrijwel alle recente Android-smartphones en -tablets.

Download KPN Interactieve TV in Google Play (gratis)

Download Ziggo Go in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu