Tip: zo verstuur je een pdf’je via WhatsApp

Redactie
2 maart 2016, 11:30
1 min leestijd
Tip: zo verstuur je een pdf’je via WhatsApp

Het is nu mogelijk om pdf-bestanden te versturen met WhatsApp. We laten zien hoe je de nieuwe functie gebruikt.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp pdf versturen

De nieuwe functionaliteit om documenten te verzenden via WhatsApp werd al langer verwacht en vandaag lijkt de uitrol van een deel van de feature voor Android gestart te zijn.  Het is nu mogelijk om een pdf’je te versturen, te ontvangen en te openen via WhatsApp. Andere bestanden, zoals Word- en Excel-documenten,  worden nog niet ondersteund.

De nieuwe functie bevindt zich op de plek waar eerder het video-icoon werd getoond. Om een pdf via WhatsApp te versturen hoef je dus alleen maar naar de juiste contactpersoon of groep te gaan, op het bijlage-icoon te tikken en ‘Document’ te selecteren. Vervolgens opent WhatsApp de Documenten-map op je  telefoon, waarna alle bestanden die geschikt zijn om te versturen worden getoond. Overigens is het nog niet mogelijk om documenten te versturen naar personen die nog geen WhatsApp-versie hebben geïnstalleerd die de functie ‘Document’ ondersteunt.

Mocht dit laatste bij jou het geval zijn, dan kun je altijd even checken of je de recentste  versie van WhatsApp geïnstalleerd hebt staan. Mocht dit het geval  zijn, dan kun je of WhatsApp volledig verwijderen en opnieuw installeren of even wachten totdat de uitrol van WhatsApp pdf versturen jouw smartphone bereikt.

Download WhatsApp in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu