HTC brengt Zoe uit: sociaal netwerk gefocust op hippe video’s

Redactie
15 augustus 2014, 14:11
1 min leestijd
HTC brengt Zoe uit: sociaal netwerk gefocust op hippe video’s
zoe

HTC heeft zijn sociale netwerk, genaamd Zoe, in Google Play uitgebracht als een bèta-app. Daarmee is de Android-app niet meer alleen voor HTC-toestellen beschikbaar, maar kan Zoe ook op geselecteerde toestellen van andere fabrikanten worden geïnstalleerd.

Met Zoe is het mogelijk om filmpjes en foto’s samen te voegen in hippe video’s met een muziekje eronder en een filtertje eroverheen. Die video’s kunnen door anderen worden bekeken en geliked, maar jouw volgers kunnen er ook op reageren of jouw video delen. Het is wel de bedoeling dat je anderen gaat volgen, op eenzelfde manier als bijvoorbeeld bij Instagram.

Lees verder na de advertentie.

HTC Zoe

Via de app kun je eigenhandig filmpjes en foto’s selecteren om in een Zoe-video te plaatsen. Volgens het sociale netwerk vertellen de video’s een verhaal aan jouw volgers. Het is ook mogelijk om deze video’s via andere apps te delen, zoals Facebook of WhatsApp. Ook kun je jouw video openbaar maken en de link delen met anderen.

Het is ook mogelijk om de video’s van anderen in jouw eigen video’s te gebruiken, zoals enkele fragmenten. Zo kun je op deze manier ‘samen’ een video maken. Als je met wat mensen op vakantie bent geweest, kun je bijvoorbeeld die video’s in één video samenvoegen.

Download

Zoe is gratis in Google Play te downloaden voor geselecteerde toestellen. Naast HTC worden ook toestellen van Samsung en LG geaccepteerd, maar mijn OnePlus One is ook compatibel met de app.

Download Zoe in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu