Zoek vliegtuigen in de lucht op met Plane Finder voor Android

Redactie
20 september 2010, 9:11
1 min leestijd
Zoek vliegtuigen in de lucht op met Plane Finder voor Android
plane finder
plane finder

Afscheid nemen van een vertrekkende geliefde stopt niet bij de gate. Met Plane Finder voor Android kun je jouw oogappeltje ook volgen in de lucht. De applicatie laat zien waar vliegtuigen zich op dit moment bevinden. Zie je vanaf de grond een vliegtuig vliegen? Start Plane Finder op en je weet waar deze vlucht naar toe gaat. Het praktische nut van Plane Finder valt te bezien, maar het is een geinige applicatie als je gek bent van vliegtuigen.

Wanneer je de applicatie opent, dan zie je de kaart van Nederland. Direct worden alle vliegtuigen in de lucht getoond. Klik op ‘Refresh’ om de kaart te vernieuwen, of wacht een minuutje. Wanneer je naar een ander land scrolt – bijvoorbeeld Duitsland – dan zie je op het eerste gezicht geen vliegtuigen. Klik op ‘Refresh’ en ze worden wel geladen. De applicatie laadt namelijk niet alle vliegtuigen, maar alleen de vliegtuigen die zich in het gebied bevinden waar je naar kijkt.

Lees verder na de advertentie.

Klik op een vliegtuig om het vluchtnummer te zien. Je kunt dit vluchtnummer vervolgens opzoeken op internet, bijvoorbeeld op de website van de Dutch Plane Spotters.

Helaas ontbreekt een zoekfunctie om een bepaald vliegtuig op te zoeken. Stel, je wilt nu een bepaalde vlucht zoeken, dan voelt het alsof je een speld in een hooiberg zoekt. Hopelijk voegen de ontwikkelaars een zoekmogelijkheid binnenkort toe.

Plane Finder is gratis te downloaden in de Android Market. De ontwikkelaars maken gebruik van advertenties om inkomsten te genereren. Binnenkort komt er een uitgebreide betaalde versie uit, die meer mogelijkheden bevat.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu