Zoek wereldwijd gratis hotspots met Free WiFi Finder

Wouter Nijsen
15 december 2009, 22:39
2 min leestijd
Zoek wereldwijd gratis hotspots met Free WiFi Finder
startscherm

Om in het buitenland even snel je e-mail te checken of even je Twitter-status bij te werken is een gratis Wi-Fi-hotspot te verkiezen boven je dure dataverbinding. Nu kun je natuurlijk stuurloos door een bepaalde stad gaan lopen en hopen dat je toevallig een hotspot vindt. Eenvoudiger en sneller is het echter door gebruik te maken van de applicatie Free WiFi Finder van JiWire. Op JiWire.com is een database met meer dan 30.000 wereldwijde  hotspots te vinden die nu ook via een Android-applicatie te raadplegen is. Om een hotspot te vinden kun je een bepaalde plaatsnaam invoeren of via GPS een locatie in je directe omgeving zoeken.

Een korte test leert dat de database wel groot is, maar niet helemaal volledig. Zo heb ik een paar voor mij bekende HotSpots gezocht en  die worden ook gevonden. Echter geeft de applicatie aan dat ze gratis zijn terwijl dit betaalde T-Mobile hotspots zijn. Via het menu kun je een filter instellen zodat je bijvoorbeeld alleen resultaten van hotspots  in cafe’s te zien krijgt. De resultaten worden in een overzichtelijke lijst weergegeven. Na het selecteren van één van deze resultaten opent zich een scherm met extra informatie over de gevonden hotspot.

Lees verder na de advertentie.

Ook is het mogelijk om een kaartje met de gevonden locatie weer te geven of deze locatie aan je favorieten toe te voegen. Samen met de eerder besproken applicatie OnTheRoad heb je nu de beschikking over een paar  leuke en nuttige  vakantie-applicaties die zeker het installeren op je Android-telefoon waard zijn. OnTheRoad voor het schrijven van je reisverslag en Free WiFi Finder voor het vinden van een hotspot zodat je het verslag gratis kunt uploaden voor je vrienden. Free WiFi Finder is gratis te downloaden in de Android Market. Direct scannen van de QR-code kan natuurlijk ook.

Categorie: Reizen
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's