Zonder angst het vliegtuig in met vliegangst Android-app

Zonder angst het vliegtuig in met vliegangst Android-app Stichting Valk is gespecialiseerd in het behandelen van vliegangst en heeft nu een Android-app ontwikkeld waarbij je zonder problemen een vliegreis moet kunnen overleven. Met de app word je als het ware door de vlucht heen geloosd met behulp van handige tips en ontspanningsoefeningen. Mocht je alsnog in paniek uitbarsten dan kun je een paniekknop indrukken waarbij een (vooraf opgenomen) therapeut je tot rust maant.Met de Vlieg App krijg je informatie en tips over hoe je voor te bereiden op de vliegreis en wat te doen als je in het vliegtuig zit. Zo zijn er twee ontspanningsoefeningen aanwezig in de app, een korte basisoefening en een langere van twintig minuten. Als het je dan nog teveel wordt dan kan je op de paniekknop drukken en begint een audiobestand te spelen waarbij een therapeut je langzaam laat ontspannen.

Stichting VALK is een samenwerkingsverband tussen de KLM, Universiteit Leiden, Transavia, ArkeFly, Martinair en Amsterdam Airport Schiphol. Het instituut is in 1989 opgericht en heeft inmiddels al meer dan dan 9.000 mensen van hun vliegangst afgeholpen. Deze wijsheid is nu dus ook in de app te vinden, maar de vraag is hoe goed dit in de praktijd werkt. Sinds juni is de app al beschikbaar voor iOS en daar zijn de ervaringen wisselend.

De Vlieg App voor Android is te downloaden in de Android Market voor 4,99 euro. Het lijkt een prijzige app maar als deze daadwerkelijk werkt zoals beloofd kun je er veel onrust en kalmeringsmiddelen mee besparen. Gelukkig werkt de app ook zonder internet, dat is wel zo handig als je de vliegtuigmodus op je telefoon inschakelt net voordat je de lucht ingaat en het angstzweet je uitbreekt.

Downloaden via Android Market: Vlieg App (€4,99)

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.