Zyl: offline foto-assistent ruimt je dubbele kiekjes op

Thomas Haenen
20 november 2017, 12:09
2 min leestijd
Zyl: offline foto-assistent ruimt je dubbele kiekjes op

Al je smartphonefoto’s georganiseerd houden is vaak nog een heel gedoe. Met de Zyl-app blijft alles overzichtelijk, door dubbele beelden automatisch te verwijderen.

Lees verder na de advertentie.

Ruim je fotobibliotheek offline op met Zyl

Zyl is een app met een ingebouwde intelligente assistent die je foto’s verwerkt. Nadat je de app opent, analyseert deze direct of je dubbele foto’s op je telefoon hebt staan. Heb je bijvoorbeeld een back-up gemaakt en staan beide exemplaren nog op je smartphone, of heb je iets te vaak op de cameraknop gedrukt? De app kan de foto’s voor je verwijderen, zodat je weer wat opslagruimte terug krijgt.

Zyl

Natuurlijk is Zyl niet de enige app die je helpt met het organiseren van je fotobibliotheek. Zo is er Google Foto’s, een app die standaard op vrijwel elke Android-smartphone staat. Foto’s kan niet alleen dubbele foto’s verwijdert, maar groepeert ook alle foto’s van dezelfde onderwerpen. Zo kan de app niet alleen mensen, maar ook locaties en zelfs huisdieren herkennen. Helaas kan de Google-app die klusjes enkel klaren met een constante verbinding met het internet. Daardoor staan al je foto’s direct opgeslagen op de servers van Google.

Bij Zyl worden je foto’s niet standaard online opgeslagen. De slimme assistent doet zijn werk bovendien geheel offline. Zonder dat je foto’s in de cloud terecht komen, krijg je al advies over wat er precies verwijderd mag worden. Sterker nog: je hoeft überhaupt niet in te loggen om de app te gebruiken.

Registreer je je voor Zyl, dan krijg je enkele extra opties. Zo kun je albums aanmaken en die direct delen met vrienden. Zij kunnen het album aanvullen met hun eigen afbeeldingen. Ook die albums worden overigens standaard niet in de cloud opgeslagen, zo bezweren de makers, maar onderling gedeeld via elkaars toestellen. Eenmaal aangemeld heb je overigens wel de optie om toch voor de Cloud te kiezen.

Zyl voor Android downloaden

De app downloaden kan via onderstaande link naar de Play Store. De app is gratis, en werkt op elke smartphone met Android 4.4 of nieuwer.

Download Zyl in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu