Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Archos 45C Platinum

Archos 45C Platinum
Scherm 4.5 inch
Camera 5 megapixel

Archos 45C Platinum: betaalbaar toestel met redelijke specs

Met de 45C Platinum probeert de Franse smartphonefabrikant Archos zijn aandeel in de budgetmarkt uit te breiden. Het toestel combineert een schappelijke prijs van zo’n honderd euro met redelijke specificaties. Het toestel wordt aangestuurd door een vlotte 1,3GHz-quadcore-processor (Cortex A7). Het ips-scherm meet 4,5 inch en heeft een resolutie van 854 bij 480 pixels.

Onderhuids is er 512MB aan werkgeheugen en 4GB aan opslagruimte te vinden. Laatstgenoemde is middels een micro-sd-geheugenkaartje uit te breiden met maximaal 32GB.  De 45C Platinum is overigens dualsim, zodat je bijvoorbeeld je privé en zakelijke simkaart kunt gebruiken. De batterij heeft een capaciteit van 1700 mAh en gaat op een volle lading moeiteloos een dag mee.

Verder draait het toestel uit de doos Android 4.4.2 (KitKat) en zijn er twee camera`s van 5 en 2 megapixels aanwezig. Hiermee schiet je niet de allermooiste foto`s en selfies, maar voor simpele kiekjes en videogesprekken voldoen de camera`s prima.

De Archos 45C Platinum in vogelvlucht

De Archos 45C Platinum combineert redelijke specificaties met een lage prijs van rond de 100 euro. Daarnaast heeft  het toestel dualsim-ondersteuning; ideaal wanneer je twee simkaarten gebruikt. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet.

  • 4,5 inch-scherm met 854 bij 480 pixels
  • Ondersteuning voor twee simkaarten
  • Voorzien van Android 4.4 (KitKat)
  • 4GB aan uitbreidbaar opslagruimte

Meer over de Archos 45C Platinum

Archos 45C PlatinumArchos mag dan geen hele bekende speler zijn op de smartphonemarkt, maar de toestellen die het bedrijf uitbrengt zijn zeker de moeite waard. Zo ook de Archos 45C Platinum, een toestel dat beschikt over redelijk vlotte specificaties en een laag prijskaartje. Daarnaast heeft de 45C Platinum plaats voor twee simkaarten, waarmee je bijvoorbeeld een zakelijk en privé telefoonnummer gebruikt.

Vooral fijn aan de Archos 45C Platinum is het feit dat het toestel uit de doos draait op Android 4.4 (KitKat). Met deze recente versie van het mobiele besturingssysteem kun je vrijwel alle applicaties draaien. Wel heeft het toestel moeite met grafisch intensieve games; daar is de interne hardware simpelweg niet krachtig genoeg voor.

Archos heeft geen eigen schil over Android gelegd, maar dat is niet erg. Hierdoor beschik je namelijk over een vrijwel stockversie van het besturingssysteem, al zijn er wel een aantal voorgeïnstalleerde apps aanwezig. Een voorbeeld hiervan is Archos Video, een videospeler die moeiteloos alle filmpjes op de 45C Platinum afspeelt.

→ Bekijk ook aanbiedingen voor de Archos 45C Platinum met abonnement.

Pluspunten 45C Platinum

  • Gunstig prijskaartje
  • Plaats voor twee simkaarten
  • Vlotte 1,3GHz quadcore-processor

Minpunten 45C Platinum

  • Schermresolutie erg laag
  • Slechts een 5 megapixel-camera
Archos 45C Platinum
Welke Archos 45C Platinum wil je?
Wij hebben momenteel geen Archos 45C Platinum aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

Laatste berichten

Archos 45C Platinum: budgettelefoon met Android 4.4 KitKat

Archos 45C Platinum: budgettelefoon met Android 4.4 KitKat

Nieuws De Archos 45C Platinum is sinds deze week breed verkrijgbaar in Nederland. Het budgettoestel van de Franse fabrikant heeft redelijke specs en Android 4.4 KitKat.