Archos 50 Neon: budgettoestel met redelijke specs

Net als de meeste toestellen van Archos is de 50 Neon vooral interessant door de  lage prijs. De smartphone haal je namelijk voor een bedrag van circa 100 euro in huis. De Archos 50 Neon wordt aangestuurd door een 1,3GHz quadcore-processor en draait uit de doos op Android 4.2.2 (Jelly Bean). Onder de motorkap vinden we verder 512MB aan werkgeheugen, 4GB aan opslagruimte en een 2000 mAh-accu. Ook is de 50 Neon voorzien van een 5 inch-scherm met een resolutie van 854 bij 480 pixels.

Foto`s schiet het Archos-toestel met de 5 megapixel-camera, die functies als autofocus en geotagging heeft. Ook is er een vga-frontcamera aanwezig voor het maken van selfies en houden van videogesprekken met bijvoorbeeld Skype of Google Hangouts. Lees ook meer over zijn kleine broertje, de Archos 40 Titanium.

Lees verder na de advertentie.

De Archos 50 Neon in vogelvlucht

De Archos 50 Neon onderscheidt zich  door de lage prijs en ondersteuning voor twee simkaarten. Daarnaast beschikt het toestel over redelijke specs. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet.

  • 5 inch-scherm met 854 bij 480 pixels
  • Voorzien van Android 4.2.2 (Jelly Bean)
  • 5 en 0,3 megapixel-camera voor het maken van foto’s
  • 4GB aan uitbreidbaar opslagruimte aanwezig

Meer over de Archos 50 Neon

Archos 50 Neon

De Archos 50 Neon is geen bijzonder toestel, maar wel interessant wanneer je een goedkope smartphone zoekt. Daarnaast is de 50 Neon voorzien van vrij vlotte specificaties en ondersteuning voor twee simkaarten. Dat laatste is erg handig wanneer je zowel zakelijk als privé belt, maar geen twee verschillende smartphones wil gebruiken.

Daarnaast is de Archos 50 Neon met afmetingen van 145 x 72.8 x 9.2 millimeter lekker handzaam, waardoor je het toestel gemakkelijk overal meeneemt. Met 170 gram is de 50 Neon wel wat aan de zware kant, maar dat is geen ramp. De smartphone ligt fijn in de hand en voelt ondanks de goedkope plastic behuizing vrij stevig aan.

Wel is het jammer dat de 50 Neon uit de doos op Android 4.2.2 (Jelly Bean) draait en naderhand niet is bijgewerkt naar bijvoorbeeld Android 4.4 (KitKat). Archos heeft het toestel niet voorzien van een eigen Android-schil, maar wel enkele handige apps gegeven. Een voorbeeld hiervan is de fijne videospeler Archos Video, waarmee je moeiteloos allerlei filmpjes op de 50 Neon afspeelt.

Pluspunten 50 Neon

  • Niet duur
  • Groot scherm
  • Vlotte 1,3GHz quadcore-processor

Minpunten 50 Neon

  • Lage schermresolutie
  • Draait een verouderde Android-versie
Archos 50 Neon
Archos 50 Neon
Welke Archos 50 Neon wil je?
Wij hebben momenteel geen Archos 50 Neon aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's