Archos 50 Platinum

1/1

Nieuws

Laatste update: 10 jaren geleden

Archos 50 Platinum: grote en goedkope smartphone

De Archos 50 Platinum is een dual-sim Android-toestel uit de stal van Archos. Het toestel heeft een relatief groot scherm van 5 inch met een resolutie van 960 bij 540 pixels (wat zorgt voor een pixeldichtheid van 220 ppi). Het toestel draait standaard op Android 4.1.2 (Jelly Bean) en wordt aangestuurd door een 1,2GHz quadcore-processor.

De Archos 50 heeft 1GB aan werkgeheugen en slechts 4GB opslagruimte. Er is dus standaard niet enorm veel opslagruimte aanwezig, maar dit is middels een micro-sd-geheugenkaartje uit te breiden tot maximaal 32GB. Verder heeft het toestel  aan de achterkant een 8 megapixel-camera die foto`s schiet met een maximale resolutie van 3264 bij 2448 pixels. Ook is er een autofocus-functie en een led-flitser aanwezig.

Lees verder na de advertentie.

Video`s worden geschoten in een 720p-resolutie (1280 bij 720 pixels). De batterij heeft een capaciteit van 2000 mAh en staat garant voor circa 161 uur stand-by tijd. Bij gemiddeld gebruik moet je erop rekenen dat de smartphone na anderhalve dag weer aan de oplader moet.

De Archos 50 Platinum in vogelvlucht

De Archos 50 Platinum combineert een groot scherm met een gunstig prijskaartje. Daarnaast beschikt het toestel over redelijke specificaties. We hebben de belangrijkste features van de smartphone hieronder op een rijtje gezet.

  • Groot 5 inch-scherm met 960 bij 540 pixels
  • 1,2GHz quadcore-processor met 1GB werkgeheugen
  • Draait op Android 4.1 (Jelly Bean)
  • 8 en 2 megapixel-camera voor het maken van foto’s

Meer over de Archos 50 Platinum

Archos 50 Platinum

Met het grote 5 inch-scherm is de Archos 50 Platinum erg geschikt voor multimediatoepassingen. Denk hierbij aan het bekijken van filmpjes of het spelen van games. Met de 1,2GHz quadcore-processor is er genoeg rekenkracht aan boord voor de meeste spelletjes, maar met grafisch intensieve games heeft de 50 Platinum het lastig. Daar is het toestel simpelweg niet krachtig genoeg voor.

Uit de doos draait de Archos 50 Platinum op Android 4.1 (Jelly Bean), een al verouderde versie van het mobiele besturingssysteem. Dat is echter geen ramp, want Jelly Bean bevat de meeste benodigde functionaliteiten. Wees je er echter wel van bewust dat sommige apps niet zullen draaien op de 50 Platinum, omdat de software is verouderd.

Daarnaast is de goedkope smartphone voorzien van een 8 en 2 megapixel-camera aan respectievelijk de achter- en voorzijde van het toestel. De 8 megapixel-camera schiet prima plaatjes die kleurrijk en gedetailleerd ogen. De camera aan de voorkant is van mindere kwaliteit, maar voldoet prima voor het maken van selfies of houden van videogesprekken met bijvoorbeeld Skype.

→ Bekijk ook aanbiedingen voor de Archos 50 Platinum met abonnement.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Archos 50 Platinum

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu