Asus ROG Phone

8
1/1

Pluspunten

  • Speciaal scherm voor de beste game-ervaring
  • Grote accu met geavanceerde koeling zodat je telefoon koel blijft
  • Krachtige hardware en stereo frontspeakers
  • Fraai uiterlijk in ROG-stijl

Minpunten

  • Behoorlijk zwaar vergeleken met andere topmodelle
  • ASUS' updatebeleid is wisselvallig

Dit moet je weten over de ASUS ROG Phone

De ASUS ROG Phone is een high-end smartphone die zich compleet richt op gaming. De telefoon heeft een speciaal beeldscherm, drukgevoelige zijkanten en beschikt over een grote accu met geavanceerde koeling. ASUS heeft het toestel ook een opvallend uiterlijk gegeven.

Lees verder na de advertentie.

Onderscheidend: gemaakt voor gaming

ROG staat voor Republic of Gamers, een submerk van ASUS dat gamingelektronica maakt. De ROG Phone is de eerste gamingsmartphone die ASUS uitbrengt. Dat zie je meteen: de telefoon heeft een opvallend uiterlijk en beschikt over twee speakers aan de voorkant. Zo heb je altijd veel en goed geluid tijdens het gamen. Achterop zit een lichtgevend ROG-logo. Het 6 inch beeldscherm van de ROG Phone is ook geoptimaliseerd voor spelletjes. Het oled-paneel levert een hoog contrast en fraaie kleuren, terwijl de hoge ververssnelheid van 90 Hz zorgt voor vloeiende beelden. De full-hd-resolutie levert scherp beeld, al zijn er ook gamingsmartphones met een scherper qhd-display.

ASUS ROG Phone release

ASUS heeft de telefoon geschikt gemaakt voor los verkrijgbare accessoires, die de game-ervaring moeten verbeteren. De fabrikant verkoopt verschillende docks, waaronder een model met een eigen scherm, speakers en trilmotoren. Klik je de ROG Phone in het dock dan heb je twee identieke schermen zodat je meer ziet. Er is ook een compacte ventilator te koop om de accu te koelen tijdens intensieve gamesessies.

Krachtige hardware en grote accu

Zoals je van een gamingsmartphone verwacht, heeft hij de beste specificaties om een soepele game-ervaring te bieden. De ASUS ROG Phone gebruikt de snelle Snapdragon 845-processor met 6GB of 8GB werkgeheugen en 128GB opslaggeheugen. Daardoor zouden populaire games als Playerunknown’s Battlegrounds en Fortnite zeer soepel moeten lopen.

De accu heeft een capaciteit van 4000 mAh, wat groot genoeg is voor urenlang gameplezier. Ook zonder gaming moet de accu het zonder problemen een lange dag volhouden. Dankzij speciale vapor chamber-koeling wordt de accu niet warm bij intensief gebruikt, belooft ASUS. Opladen gaat via de usb-c-aansluiting met ondersteuning voor de snellaadtechniek Quick Charge 4.0.

De ASUS ROG Phone heeft een dubbele camera achterop. De primaire 12 megapixel-camera wordt bijgestaan door een sensor met een 120 graden groothoeklens. Zo past er een groter deel van je omgeving op de foto, wat handig is als je bijvoorbeeld een landschap of groot gebouw fotografeert. Voorop is een 8 megapixel selfiecamera geplaatst.

ASUS’ gamingsmartphone draaide bij de release op Android 8.1 (Oreo) met een softwareschil van ASUS. De zogeheten ROG Gaming X Mode UI heeft flitsende icoontjes en een gamecenter-app die informatie toont over de actuele staat van de accu, processor en het werk- en opslaggeheugen.

Goed om te weten is dat ASUS over het algemeen minder vaak en minder snel belangrijke Android-updates uitrolt dan fabrikanten als Nokia en Google.

Deze smartphone koop je als… je de beste smartphone wil om games op te spelen.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Asus ROG Phone

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu