Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Asus Zenfone 3

Asus Zenfone 3
Scherm 5.2 inch
Camera 16 megapixel

Asus Zenfone 3: metalen midranger

De Asus Zenfone 3 5.2 is een Android-smartphone met veel in zijn mars. Dit toestel beschikt onder andere over een prachtig afgewerkt metalen design, een groot en helder 5,2 inch-scherm met minimale randen en een unieke camera. De Pixelmaster 3.0-lens zorgt voor mooie beelden onder vrijwel alle omstandigheden.

Deze telefoon is onderdeel van de Zenfone 3-reeks, die bestaat uit een groot aantal andere modellen. Iedere variant is geoptimaliseerd voor iets anders. Zo kun je kiezen voor een Zenfone met een heel groot scherm, een uitzonderlijk goede camera of met een hele goede prijs-kwaliteitsverhouding. Deze Zenfone 3 is in feite het basismodel: alles wat je nodig hebt, zonder opvallende fratsen. Heb je liever een wat groter model, dan kun je ook de Zenfone 3 5.5 overwegen. Vrijwel dezelfde hardware, maar een tikkeltje groter.
Asus Zenfone 3.5

De Asus Zenfone 3 in vogelvlucht

Op het gebied van hardware is de Zenfone 3 wellicht geen hoogvlieger, al beschikt het toestel wel over alles dat je zou verwachten. De chip is krachtig genoeg om je favoriete apps soepel te laten lopen en zowel voorop als achterop zit een uitstekende camera.

  • 5,2 inch-scherm met resolutie van 1920 bij 1080 pixels
  • 16 megapixel-camera achterop, 8 megapixel-camera voorop
  • Loopt op Android 6.0 Marshmallow met Asus ZenUI-interface
  • 2 GHz octacore-chip, 3GB werkgeheugen
  • 32GB opslagruimte ingebouwd, uitbreidbaar met geheugenkaart

Meer over de Asus Zenfone 3

Design staat centraal bij deze smartphone, aldus de fabrikant. Het toestel is dun, licht en chique afgewerkt. Rondom het scherm zitten slechts minimale randen, zodat de Zenfone 3 ondanks zijn relatief grote scherm toch compact blijft. De metalen achterkant voelt stevig aan maar ligt ook zeer prettig in de hand.

De Zenfone 3 is uitgerust met een Pixelmaster 3.0-camera. Een speerpunt daarvan is dat je razendsnel scherpe foto’s kunt schieten. Dat komt mede door de aanwezigheid van optische beeldstabilisatie, waarmee zelfs flink trillende beelden nog stabiel overkomen. Zo kun je elk moment vastleggen en mis je nooit meer iets. De 16 megapixel-camera op schiet levendige, kleurrijke foto’s, ook in situaties met weinig licht. Voorop zit nog een 8 megapixel-camera waarmee je mooie selfies kunt maken.

Hoewel de Zenfone 3 de positie van een vlaggenschip inneemt binnen het aanbod van Asus, zit de hardware niet helemáál op het hoogste niveau. Zo bieden smartphones als de Samsung Galaxy S7 chipsets die toch nog echt een stukje krachtiger zijn. Daar staat echter tegenover dat Asus een stuk goedkoper is. Zo heb je nagenoeg dezelfde kracht voor veel minder geld.

Asus Zenfone 3
Welke Asus Zenfone 3 wil je?
Wij hebben momenteel geen Asus Zenfone 3 aanbiedingen voor je.
Sim only nodig?

Laatste berichten

Google: ‘Dit zijn de veiligste Android-smartphones’

Google: ‘Dit zijn de veiligste Android-smartphones’

Nieuws Google heeft een lijst vrijgegeven van Android-smartphones die het meest consistent van beveiligingsupdates voorzien. Met deze toestellen ben je beschermd tegen vrijwel alle Android-kwetsbaarheden.
Asus brengt eigen smartphones uit in Nederland

Asus brengt eigen smartphones uit in Nederland

Nieuws Asus gaat smartphones in Nederland verkopen, zo maakte het bedrijf zojuist bekend. Verschillende Asus Zenfone 3-modellen zijn vanaf deze week verkrijgbaar.
Asus brengt Zenfone-serie naar Nederland

Asus brengt Zenfone-serie naar Nederland

Nieuws Het lijkt erop dat Asus op korte termijn ook Android-smartphones in Nederland gaat verkopen. Verschillende toestellen van de fabrikant zijn plots opgedoken bij webwinkels, zo ontdekte Android Planet.