De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Asus Zenfone 7 Pro

Lees verder na de advertentie.

De Asus Zenfone 7 Pro is een high-end smartphone met een randloos scherm en een kantelbare camera op de achterkant. Die gebruik je ook voor selfies. Meer weten over dit bijzondere toestel? Lees op deze pagina alles over de Zenfone 7 Pro.

Randloos scherm met flipcamera

Asus Zenfone 7

Het scherm van de Zenfone 7 Pro heeft geen uitsparing of gaatje voor de selfiecamera. Die is er namelijk niet. De smartphone heeft een cameramodule op de achterkant die dankzij een motortje 180 graden kantelt en zo boven het scherm uitkomt. Op die manier kun je de goede hoofdcamera’s gebruiken voor selfies en video’s én profiteer je van een randloos scherm.

Het display meet 6,67 inch en oogt scherp door de full-hd-resolutie. Het amoled-scherm toont mooie kleuren en de 90Hz-verversingssnelheid levert soepeler beeld dan een normaal 60Hz-scherm.

De driedubbele camera op de achterkant bestaat uit een primaire 64 megapixel-camera, een 12 megapixel-groothoeklens en een telelens met drie keer optische zoom. Hiermee haal je het beeld dichterbij zonder in te boeten op de fotokwaliteit. Ten opzichte van de normale Asus Zenfone 7 hebben de groothoek- en telelens van de Pro-versie optische beeldstabilisatie (OIS) voor scherpere foto’s bij beweging. De reguliere Zenfone 7 mist OIS.

asus zenfone 7 officieel

Asus Zenfone 7 Pro specificaties

De specificaties van de Zenfone 7 Pro zijn indrukwekkend en compleet. Het toestel draait op de krachtige Snapdragon 865 Plus-processor, een iets snellere versie van de populaire Snapdragon 865-chip. Asus stopt 8GB werkgeheugen in de smartphone en zet er liefst 256GB opslaggeheugen in.

De Zenfone 7 Pro kan overweg met 5G-internet, nfc om contactloos te betalen en snelladen. De grote 5000 mAh-accu laadt op met 30 Watt en de benodigde oplader zit netjes in de doos. De smartphone kan niet draadloos opladen. Dat is een zeldzaam gebrek in dit prijssegment.

Software en updates

Bij zijn release is de Asus Zenfone 7 Pro voorzien van Android 10. Een update naar Android 11 volgt, maar wanneer is op moment van schrijven nog niet bekend. De softwareschil van Asus is licht en wijkt weinig af van stock-Android.

Het updatebeleid van Asus is nogal onduidelijk. We weten niet hoeveel Android-updates Asus gaat uitrollen en hoelang de smartphone kan rekenen op beveiligingsupdates. Tot de fabrikant dit verduidelijkt, is het een serieus aandachtspunt.

Asus Zenfone 7 Pro kopen

De Asus Zenfone 7 Pro is sinds maart 2021 te koop in Nederland voor 799 euro. Hij is honderd euro duurder dan de Zenfone 7, die als gezegd minder opslaggeheugen, geen camera’s met optische beeldstabilisatie en een iets minder krachtige processor heeft. Asus biedt de Zenfone 7 Pro in twee kleuren aan: zwart en wit.

Deze smartphone koop je als… je op zoek bent naar een krachtige smartphone met bijzondere (selfie)camera’s.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Asus Zenfone 7 Pro

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu