De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Asus Zenfone 8 Flip

1/6

Pluspunten

  • Unieke cameramodule, ook voor de selfies
  • Grote accu die snel op te laden is
  • Amoled-scherm: goed contrast en kleuen

Minpunten

  • Zware smartphone door flipcamera
  • Updatebeleid is gemiddeld

De Asus Zenfone 8 Flip is een duurdere smartphone met krachtige hardware en een cameramodule die automatisch omklapt van achter naar voren. Zo heb je de beste selfiecamera. Wil je weten wat de Zenfone 8 Flip nog meer te bieden heeft? Op deze pagina lees je alles over het toestel.

Lees verder na de advertentie.

Asus Zenfone 8 Flip specificaties

Asus Zenfone 8 Flip

De Asus Zenfone 8 Flip is een grotere, betere en daarom duurdere variant op de Zenfone 8. Het toestel is voorzien van een 6,67-inch-scherm met mooi amoled-paneel, scherpe full-hd-resolutie en soepele 90Hz-verversingssnelheid. Onder de motorkap draait de snelste processor van het moment, de Snapdragon 888 van Qualcomm. Deze chip is geschikt voor 5G-internet. Nederland heeft sinds 2020 5G, maar het netwerk wordt pas eind 2022 echt sneller dan 4G.

Asus stopt 8GB werkgeheugen en 256GB opslaggeheugen in de Zenfone 8 Flip en dat is royaal. Concurrerende toestellen hebben doorgaan 128GB opslaggeheugen, waar je dus minder apps en media op kwijt kan. De Zenfone 8 Flip is voorzien van een grote 5000 mAh-accu die kan snelladen met 30 Watt. Draadloos opladen is niet mogelijk. Veel concurrerende modellen kunnen dit wel. De Zenfone 8 Flip heeft een nfc-chip, een vingerafdrukscanner onder het scherm en stereo luidsprekers voor voller geluid. De behuizing is gemaakt van glas.

Bijzondere flipcamera

Het speerpunt van de smartphone is zijn cameramodule. Die zit op de achterkant, maar kan met één druk in de camera-app automatisch omhoogklappen tot hij boven het scherm uitsteekt. Je kan dan selfies schieten en video’s opnemen met die camera’s. Om die reden heeft de Zenfone 8 Flip geen aparte selfiecamera.

De camera’s omvatten een 64 megapixel-hoofdcamera, een 8 megapixel-zoomcamera en een 12 megapixel-groothoeklens. Die laatste is handig bij het maken van groepsfoto’s en -video’s. De zoomcamera laat je drie keer zoomen zonder kwaliteitsverlies, wat minder nuttig is voor selfies en vooral handig is bij landschappen.

Mede vanwege de grote accu en de bijzondere cameramodule is de Zenfone 8 Flip één van de grootste en zwaarste smartphones die je kan kopen. Het gewicht is met 230 gram tientallen grammen zwaarder dan vergelijkbare toestellen. Dat is een serieus aandachtspunt, want de Zenfone 8 Flip is minder comfortabel met één hand te bedienen.

Software en updates

Asus levert de Zenfone 8 Flip met Android 11, wat op moment van de release de nieuwste versie is. De fabrikant belooft twee jaar updates, dus naar Android 12 en 13. Ook ontvang je tot de zomer van 2023 regelmatig beveiligingsupdates. Het updatebeleid is hiermee gemiddeld en zeker niet heel goed. Diverse concurrerende merken, waaronder Nokia, Oppo, OnePlus en Samsung, beloven drie of zelfs vier jaar updates.

De Asus-softwareschil over Android ligt relatief dicht bij stock-Android en voert enkel kleinere veranderingen door. Dat is prettig voor wie van een meer opgeruimde Android-ervaring houdt.

Asus Zenfone 8 Flip

Asus Zenfone 8 Flip prijs en kopen

De Asus Zenfone 8 Flip is half mei gepresenteerd, samen met de Zenfone 8. De Flip is sinds eind mei te koop voor 799 euro en voor dat geld krijg je het model met 8GB werkgeheugen en 256GB opslaggeheugen. Je hebt de keuze uit de kleuren zwart en zilver. De Zenfone 8 start bij 679 euro.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Asus Zenfone 8 Flip

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu