Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Asus Zenfone Live (L2)

Asus ZenFone Live (L2)
Scherm 5.5 inch
Camera 13 megapixel

Alles wat je moet weten over de Asus Zenfone Live (L2)

De Asus Zenfone Live (L2) is een vrolijk toestel voor een zacht prijsje. Voor de adviesprijs van 130 euro hoef je niet heel veel bijzondere functies te verwachten, maar geeft Asus een complete smartphone die voor dagelijks gebruik prima voldoet. Hoewel de prijs-kwaliteitverhouding prima is, is de concurrentie ook erg sterk. Zo is in dezelfde prijsklasse bijvoorbeeld de Huawei Y5 (2019) te krijgen, die zich dankzij zijn neplederen behuizing vooral qua uiterlijk onderscheidt. Voor een paar euro meer heb je met de Samsung Galaxy A10 of de Alcatel 3 (2019) modernere functies zoals een groot scherm met notch of dubbele camera.

Pluspunten Asus Zenfone Live (L2)

  • Allround redelijke specificaties
  • Vriendelijk geprijsd
 

Minpunten Asus Zenfone Live (L2)

  • Geleverd met Android 8.1
  • ZenUI komt standaard met veel apps die je misschien niet wilt

Asus Zenfone Live (L2)

Specificaties Asus Zenfone Live (L2)

De Asus Zenfone is redelijk uitgerust voor een smartphone en zal voor de gebruiker die niet veel van zijn smartphone eist prima voldoen. Zo heeft het toestel een 5,5 inch-scherm met een niet al te hoge resolutie van 1440 bij 720 pixels. De processor is een Qualcomm Snapdragon 430 en het toestel heeft 2GB aan werkgeheugen. Voldoende voor de meeste apps, maar bij zware applicaties of games zal het tekort schieten.

Achterop het toestel zit een 13 megapixel-camera, de camera aan de voorkant maakt foto’s in 5 megapixel-resolutie. De Asus Zenfone Live (L2) heeft 16 of 32GB geheugen, wat niet bijzonder veel is. Gelukkig is dit uit te breiden met een geheugenkaartje. Handig van dit toestel is dat het twee simkaarten tegelijk kan gebruiken. Heb je bijvoorbeeld aparte simkaarten voor werk en privé, of woon je vlak bij de grens, dan blijf je altijd bereikbaar. De 3000 mAh-accu is voldoende voor een volle dag gebruik.

Asus Zenfone Live L2

Oude versie van Android

De Asus Zenfone Live (L2) is verkrijgbaar in twee verschillende kleuren, blauw en rood. Beide opties hebben een stijlvol keurverloop over de behuizing. Helaas komt het toestel wel uit met verouderde software. De telefoon draait namelijk op Android 8.1 (Oreo), terwijl de meeste smartphones die gelijktijdig verschijnen al op Android 9.0 (Pie) lopen. Asus zet over die software zijn eigen schil, de ZenUI. Die voegt ook veel ‘bloatware’ toe in de vorm van apps waar je niet direct om gevraagd hebt.

Deze smartphone koop je als je… een eenvoudig toestel zoekt dat voor eenvoudige taken goed te gebruiken is.

Asus ZenFone Live (L2)
Welke Asus ZenFone Live (L2) wil je?
Wij hebben momenteel geen Asus ZenFone Live (L2) aanbiedingen voor je.
Sim only nodig?