Asus Zenfone Max Pro M2

1/1

Pluspunten

  • Premium ontwerp
  • Enorme accu
  • Drie kaartsloten

Minpunten

  • Oude Android-versie
  • Onduidelijk updatebeleid
  • Oudere processor en micro-usb

Dit moet je weten over de Asus Zenfone Max Pro M2

De Asus Zenfone Max Pro M2 is een mid-range smartphone met een opvallend grote accu. De telefoon gaat volgens Asus moeiteloos twee dagen mee op een acculading. De Zenfone Max Pro M2 is een krachtigere uitvoering van de goedkopere Zenfone Max M2.

Lees verder na de advertentie.

Onderscheidend: reusachtige accu

De Zenfone Max-telefoons van Asus onderscheiden zich al jaren met grote accu’s. Slim, want iedereen wil een smartphone die zo lang mogelijk meegaat. De Zenfone Max Pro M2 houdt het volgens de fabrikant zonder problemen twee lange dagen vol voordat hij aan de oplader moet. Doe je het rustiger aan, bijvoorbeeld in het weekend, dan gaat de accu nog langer mee. Met een capaciteit van 5000 mAh is de batterij fors groter dan de accu’s van de meeste mid-range smartphones. Die hebben doorgaans accu’s met een capaciteit tussen de 3000 en 3500 mAh.

Het opladen van de enorme accu duurt wel een tijd, ook al ondersteunt de smartphone snelladen met 10W. Helaas gaat het opladen via de oude micro-usb-connector, die we – gelukkig – nauwelijks meer zien op nieuwe telefoons. De meeste toestellen gebruiken usb-c, een aansluiting zonder boven- of onderkant en met ondersteuning voor sneller opladen. De Zenfone Max Pro M2 profiteert hier niet van.

De smartphone heeft een plastic achterkant die er uitziet als glas. Fraai, maar het maakt de behuizing ook gevoelig voor vingerafdrukken en stof. Achterop zit een vingerafdrukscanner, voorop vind je een 12 megapixel frontcamera.

Het 6,3 inch-display neemt bijna de hele voorkant van het toestel in beslag. Onderop is een smalle balk aanwezig en boven zit een notch voor de camera, microfoon en wat sensoren. Dankzij de full-hd-resolutie (2280 bij 1080 pixels) oogt het scherm lekker scherp. Houd er wel rekening mee dat de Zenfone Max Pro M2 een forse telefoon is die niet iedereen met één hand kan bedienen.

Achterop de Zenfone Max Pro M2 tref je een dubbele camera die portretfoto’s maakt. De camera’s hebben resoluties van 12 en 5 megapixel. De primaire camera schiet normale foto’s en video’s en wordt bij het maken van portretfoto’s bijgestaan door de secundaire lens. Die legt de diepte vast en maakt de achtergrond vervolgens wazig. Zo komt de persoon of het object op de voorgrond beter tot zijn recht.

Drie kaartsloten

De Asus Zenfone Max Pro M2 draait op een Snapdragon 660-processor, een oudere chipset die voornamelijk in mid-range toestellen uit 2018 zit. De processor heeft zich bewezen als een rappe chip die moeiteloos populaire apps en nieuwere games afhandelt. Fijn, maar concurrenten van de Max Pro M2 gebruiken nieuwere processors die nog betere prestaties leveren.

Het werkgeheugen van de smartphone is met 6GB opvallend groot. De meeste mid-range toestellen hebben 4GB, en dat is genoeg om snel te wisselen tussen laatst gebruikte apps en games. De Zenfone Max Pro M2 kan op de achtergrond nog meer apps actief houden en sneller wisselen.

Met 64GB opslaggeheugen loop je bovendien niet snel tegen de opslaglimiet aan. Je kan heel wat apps, games, foto’s en films kwijt op de interne opslagruimte. Heb je toch behoefte aan meer geheugen, dan kan je een micro-sd-kaartje van maximaal 2TB in het toestel stoppen.

Handig is dat de Asus Zenfone Max Pro M2 naast een sd-slot ook twee aparte simkaartsloten heeft. Dat zie je niet vaak: de meeste toestellen hebben totaal twee sloten. Je moet dan kiezen tussen één simkaart en een micro-sd-kaartje of twee simkaarten. Omdat de Asus-smartphone drie sloten heeft, kan je tegelijkertijd twee simkaarten en een sd-kaartje gebruiken. Met twee simkaarten (dual-sim) ben je bereikbaar op twee nummers, bijvoorbeeld werk en privé. Je hoeft echter maar één smartphone bij je te hebben.

Asus Zenfone Max Pro M2

Oude Android-versie

Asus levert de Zenfone Max Pro M2 met een nagenoeg kale versie van het Android-besturingssysteem. De ingrijpende ZenUI-schil die de fabrikant normaliter op zijn toestellen zet, is afwezig. Dat is niet erg, want stock-Android oogt en werkt overzichtelijker en sneller dan de software van Asus.

Jammer genoeg verscheen de smartphone met het sterk verouderde Android 8.1 (Oreo) en niet met 9.0 (Pie). Of en wanneer er een update komt naar Pie, is niet duidelijk. Asus kan ook niet zeggen of het daarna nog een Android-update uitbrengt – een belofte die onder andere Nokia, OnePlus en Motorola wel doen.

Hoe vaak en hoe lang de Zenfone Max Pro M2 beveiligingsupdates krijgt, is eveneens niet bekend. Veel andere merken communiceren dit wel. De praktijk leert dat Asus doorgaans elke twee tot drie maanden een beveiligingsupdate beschikbaar stelt voor de Zenfone Max-telefoons.

Deze smartphone koop je als… je een gunstig geprijsd model zoekt met vlotte specificaties en een lange accuduur.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Asus Zenfone Max Pro M2

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu