Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Asus Zenfone Zoom S

Asus Zenfone Zoom S
Scherm 5.5 inch
Camera 12 megapixel

Asus Zenfone Zoom S: middenklasser met optische zoom

De Zenfone Zoom S is een midrange smartphone van Asus. Dit bedrijf is vooral bekend van zijn laptops en desktopcomputers, maar brengt ook steeds meer smartphones op de markt. De Zenfone Zoom S bevindt zich in de middenklasse, maar springt er tussenuit door zijn dubbele camera aan de achterkant. Hiermee kun je tot wel 2x inzoomen, zonder de kwaliteitsverlies van de digitale zoom die smartphones doorgaans gebruiken.

Asus is niet de enige die een dubbele camera in een smartphone stopt. Zo bieden de Huawei P10, OnePlus 5 en de iPhone 7 Plus ook camera’s die een tweede sensor gebruiken om foto’s te verbeteren. Het verschil tussen die toestellen en de Zenfone Zoom S is de adviesprijs. Die ligt bij Asus fors lager dan wat je voor eerder genoemde vlaggenschepen neerlegt.

De Asus Zenfone Zoom S in vogelvlucht

De Asus Zenfone Zoom S heeft, naast een camera met beeldstabilisatie en optische zoom, behoorlijk wat te bieden voor zijn prijs. Hieronder hebben we de belangrijkste specificaties van het toestel voor je op een rijtje gezet.

  • 5,5 inch amoled-scherm met resolutie van 1920 bij 1080 pixels
  • Dubbele 12 megapixel-camera aan de achterkant, 13 megapixel-camera voorop voor selfies
  • Loopt op Android 7.1 (Nougat), met Asus ZenUI
  • Snapdragon 625-chip met acht cores, 4GB werkgeheugen
  • 64GB werkgeheugen, uitbreidbaar met geheugenkaart
  • Optische zoom tot wel 2,3x, dankzij de dubbele camera

Meer over de Asus Zenfone Zoom S

Asus Zenfone Zoom SOnder de motorkap van de Asus Zenfone Zoom S draait een octacore-chip van Qualcomm, de Snapdragon 625. Deze chip is behoorlijk energiezuinig, terwijl hij nog altijd prima prestaties levert voor de meeste alledaagse apps. Snapchat, Facebook en WhatsApp draaien dan ook probleemloos, maar ook games als Clash of Clans zijn geen enkel probleem voor de Zenfone Zoom S.

Het scherm van de Zenfone Zoom S maakt gebruik van een amoled-techniek. Dat betekent dat iedere individuele pixel van het scherm zelf oplicht, met als gevolg dat de kleur zwart ook écht zwart is. Bovendien staat amoled er om bekend een natuurgetrouwe kleurweergave te hebben. Een must dus, op een smartphone die op fotografie gericht is.

De camera aan de achterkant van de Zenfone Zoom S is misschien wel het meest bijzondere aan het toestel. Doordat twee camerasensoren met verschillende brandpunten samen één afbeelding maken, kun je zo inzoomen zonder dat het beeld digitaal uitvergroot wordt. Dit maakt de Zenfone Zoom S een uitstekende keus voor de enthousiaste smartphonefotograaf.

Asus Zenfone Zoom S
Welke Asus Zenfone Zoom S wil je?
Wij hebben momenteel geen Asus Zenfone Zoom S aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

Laatste berichten

Asus Zenfone Zoom S review: grote accu en grootse camera

Asus Zenfone Zoom S review: grote accu en grootse camera

7,5
Reviews Asus kennen we vooral van laptops en tablets, maar de fabrikant verkoopt ook smartphones in Nederland. In deze Asus Zenfone Zoom S review bespreken we een potentiële cameratopper met dubbele lens achterop.
Asus Zenfone Zoom S officieel: dubbele camera, optische zoom

Asus Zenfone Zoom S officieel: dubbele camera, optische zoom

Nieuws De Asus Zenfone Zoom S is vanaf volgende maand in Nederland verkrijgbaar. Het Android-toestel heeft een dubbele camera met optische zoom.