Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Asus ZenWatch 2

Asus ZenWatch 2
Scherm 1.63 inch
Resolutie 320x320

Asus ZenWatch 2: fraaie en betaalbare Android Wear-smartwatch

De Asus ZenWatch 2 is de opvolger van de ZenWatch die Asus eerder in 2015 uitbracht in de Benelux. Het nieuwe horloge borduurt voort op het design van zijn voorganger, al is er nu een fysieke knop aan de zijkant te vinden. Dit moet de bediening van de smartwatch gemakkelijker maken. Ook is de Asus ZenWatch 2 beschikbaar in twee formaten voor kleine en grote polsen.

Het grote model heeft een uurwerk van 49 bij 41 millimeter en het kleine meet 45 bij 37 millimeter. In Nederland wordt de ZenWatch 2 (49x41mm) standaard geleverd met een donkerblauw lederen bandje en het kleinere formaat met een zachtroze variant. Het bandje is echter ook te verwisselen. De goedkoopste ZenWatch 2 met rubberen band, die een adviesprijs van 149 euro heeft, wordt vooralsnog niet in ons land verkrijgbaar.

De Asus ZenWatch 2 in vogelvlucht

De Asus ZenWatch 2 was bij verschijning een van de mooiste smartwatches met Android Wear. Hieronder hebben we de belangrijkste features van het slimme horloge op een rijtje gezet.

  • Compact eb scherp 1,63 inch-scherm met 320 bij 320 pixels
  • Draait op Android Wear en wordt aangedreven door een vlotte Snapdragon 400-chip
  • Fraai metalen design, met een verwisselbaar polsbandje van leer
  • Stof- en waterbestendige behuizing met een homeknop aan de zijkant

Meer over de Asus ZenWatch 2

De smartwatch is met een magnetische oplader van stroom te voorzien, en kan in 36 minuten voor 50 procent worden opgeladen. De grotere variant met lederen polsband is vanaf medio volgende maand te koop en de kleinere versie verschijnt later dit jaar. De ZenWatch 2 wordt exclusief verkrijgbaar bij Coolblue, BOL.com, Wehkamp, MediaMarkt en de webshop van Asus.

Bestel de Asus ZenWatch 2 bij Coolblue voor €169,-

Conclusie Asus ZenWatch 2 vs Samsung Gear S2

De  Asus ZenWatch 2 en Samsung Gear S2 verschillen sterk, zowel qua prijs, design als mogelijkheden.  De Samsung Gear S2 is een forse verbetering van de lompe Gear S. Het scherm  is stijlvoller, Tizen OS heeft een forse upgrade gekregen en langzaam maar zeker komt er uitgebreidere  ondersteuning voor Android-apps. De Gear S2 toont wat de mogelijkheden van een smartwatch in de toekomst kunnen zijn. Op dit moment is de smartwatch vooral handig bij het aflezen van notificaties, zo hoef je niet de hele tijd je smartphone tevoorschijn te toveren, en bij het bijhouden van je bewegingsactiviteiten.  De vraag is echter of dat de hoge prijs van (minimaal) 349 euro rechtvaardigt. De Asus ZenWatch 2 biedt voor de helft van de prijs een vergelijkbare gebruikservaring en ziet er minstens zo mooi uit als de Gear S2. Bovendien zijn er veel meer apps voor het horloge beschikbaar en is er zelfs (zij het beperkte) ondersteuning voor iOS. Over het geheel genomen is de ZenWatch 2 wat ons betreft een betere deal.

Lees onze volledige review:  Asus ZenWatch 2 vs Samsung Gear S2: smartwatches vergeleken

Pluspunten ZenWatch 2

  • Compatibel met Android én iOS
  • Fraai design
  • Niet duur

Minpunten ZenWatch 2

  • Kleine accu
  • Android Wear nog wat beperkt
  • Kleinere variant later op de markt

Laatste berichten

Ook ZenWatch 2 krijgt eindelijk update naar Android Wear 2.0

Ook ZenWatch 2 krijgt eindelijk update naar Android Wear 2.0

Nieuws Het heeft lang geduurd, maar de Android Wear 2.0-update voor de ZenWatch 2 is eindelijk beschikbaar. Met deze update krijgt je horloge een stapel nieuwe mogelijkheden.
Asus brengt updates uit voor ZenWatch 2 en 3

Asus brengt updates uit voor ZenWatch 2 en 3

Nieuws Asus heeft voor zowel de ZenWatch 2 als de ZenWatch 3 updates uitgebracht. De Asus ZenWatch 3 update heeft een aantal nieuwe functies, terwijl de ZenWatch 2 alleen een beveiligingsupdate krijgt.
Asus ZenWatch 2 vs Samsung Gear S2: smartwatches vergeleken

Asus ZenWatch 2 vs Samsung Gear S2: smartwatches vergeleken

Reviews Als je als Android-gebruiker anno 2015 een smartwatch zoekt, dan heb je behoorlijk wat keuze. De Samsung Gear S2 en Asus ZenWatch 2 zijn ongetwijfeld het aantrekkelijkst en wij hebben ze vergeleken.
Asus ZenWatch 2 vanaf 19 oktober te koop in Nederland

Asus ZenWatch 2 vanaf 19 oktober te koop in Nederland

Nieuws Vanaf 19 oktober is de Asus ZenWatch 2 te koop in Nederland, zo maakte het bedrijf vandaag bekend. De ZenWatch 2 biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger.
Asus ZenWatch 2 medio oktober naar Nederland voor 169 euro

Asus ZenWatch 2 medio oktober naar Nederland voor 169 euro

Nieuws Asus brengt de ZenWatch 2 medio oktober naar Nederland voor een adviesprijs van 169 euro. De smartwatch borduurt voort op het design van zijn voorganger, maar heeft ditmaal ook een metalen kroon om de interface te bedienen.