Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Asus ZenWatch

Asus ZenWatch
7,0
Scherm 1.63 inch
Resolutie 320x320

Asus ZenWatch: Asus’ eerste smartwatch met Android Wear

De Asus ZenWatch is Asus’ eerste smartwatch met Android Wear, Googles besturingssysteem voor wearables dat nauw samenwerkt met Android en ook op de smartwatches van onder andere LG, Samsung en Motorola draait. De fraaie ZenWatch is gemaakt van roestvrijstaal met een laag rosègoud tussen de boven- en onderkant van het horloge, om ‘m een mooi effect te geven. Het polsbandje is van leer en kleur fijn bij de stalen behuizing.

Het scherm van de ZenWatch is 1,63 inch groot en betreft een amoled-scherm dat je ook prima in de buitenlicht kunt bekijken. Het scherm heeft een resolutie van 320 bij 320 pixels en wordt beschermd door licht gebogen 2.5D Gorilla Glass. De ZenWatch wordt van stroom voorzien door een 370 mAh-accu, die bij normaal gebruik een accuduur van tussen de één en twee dagen garandeert.

De Asus ZenWatch in vogelvlucht

De Asus ZenWatch was bij verschijning een van de mooiste smartwatches met Android Wear. Hieronder hebben we de belangrijkste features van het slimme horloge op een rijtje gezet.

  • Compact, maar scherp 1,63 inch-scherm met 320 bij 320 pixels
  • Draait op Android Wear en wordt aangedreven door een vlotte Snapdragon 400-chip
  • Fraai metalen design, met een verwisselbaar polsbandje van leer
  • Stof- en waterbestendige behuizing en hartslagmeter geïmplementeerd in schermrand

Asus ZenWatch  specs

asus zenwatchVerder is de Asus ZenWatch voorzien van een Snapdragon 400-processor met een kloksnelheid van 1,2GHz en 512MB aan werkgeheugen. Via de sensoren, waaronder een hartslagmeter en accelerometer, kun je al jouw sportieve activiteiten meten en bijhouden. Denk bijvoorbeeld aan de hoeveel stappen die je hebt gezet en hoe intensief je hebt gesport. Via het horloge kun je bijvoorbeeld ook de muziek van je smartphone beheren: handig tijdens het sporten!

Ook komt Asus met de ZenWatch Manager-app, waarmee gebruikers onder andere hun smartphone kunnen ontgrendelen of zoeken als ‘ie kwijt is. Ook is het mogelijk om via de app foto’s met je smartphone te maken door op je smartwatch op een knop te drukken. Handig voor het maken van zelfportretten. Meer over de smartwatch lees je in onze Asus ZenWatch preview.

Pluspunten ZenWatch

  • Mooi, stalen design
  • Prachtig amoled-scherm
  • Lederen polsband is verwisselbaar

Minpunten ZenWatch

  • Alleen voor mannelijke polsen
  • Interface is niet foutloos

Asus ZenWatch video

Laatste berichten

Android Wear 5.1.1 met wifi-ondersteuning naar meer smartwatches

Android Wear 5.1.1 met wifi-ondersteuning naar meer smartwatches

Nieuws Google heeft aangekondigd dat de Android Wear 5.1.1 update voor meer smartwatches beschikbaar wordt. De LG Watch Urbane en Asus Zenwatch draaien al op de laatste versie en ook de LG G Watch en G Watch R  zijn  bijgewerkt.
Asus ZenWatch Review: mooiste smartwatch is niet foutloos

Asus ZenWatch Review: mooiste smartwatch is niet foutloos

7
Reviews Met alle aandacht voor de Apple Watch zou je bijna vergeten dat ook Asus deze maand een smartwatch uitbrengt. De ZenWatch verscheen eind vorig jaar in de VS en is nu ook in Nederland verkrijgbaar. Is dit de beste smartwatch met Android Wear?
LG G Watch, G Watch R en Asus Zenwatch bieden geen wifi-ondersteuning

LG G Watch, G Watch R en Asus Zenwatch bieden geen wifi-ondersteuning

Nieuws Slecht nieuws voor bezitters van een LG G Watch, G Watch R of Asus Zenwatch: deze smartwatches met Android Wear hebben geen mogelijkheid om met wifi te verbinden en moeten voor synchronisatie altijd in contact met je smartphone staan.
5 betaalbare Apple Watch alternatieven met Android Wear

5 betaalbare Apple Watch alternatieven met Android Wear

Nieuws Het zal je niet ontgaan zijn dat Apple gisteravond meer over de Apple Watch uit de doeken heeft gedaan, waaronder het flinke prijskaartje van de smartwatch. We zetten 5 alternatieven op een rijtje die goedkoper zijn én werken met Android.
Asus Zenwatch Preview: premium smartwatch met Android Wear

Asus Zenwatch Preview: premium smartwatch met Android Wear

Reviews Ook dit jaar zijn er tijdens het MWC weer de nodige wearables de revue gepasseerd. Asus mikt met de ZenWatch op het hogere segment, wat zich vertaalt in een hoog prijsje en een premium design.