BlackBerry DTEK 50

Het veiligste Android-toestel op de markt

Na de ietwat teleurstellende BlackBerry Priv brengt het Canadese bedrijf zijn tweede Android-toestel op de markt. Het toestel is volgens BlackBerry de veiligste Android-smartphone op de markt, wat komt door de DTEK 50-beveiligingssoftware. De bijhorende app geeft gebruikers ook tips hoe zij de beveiliging en privacy van hun telefoon kunnen verbeteren.

Opvallend is dat het design en de specificaties van de BlackBerry DTEK 50 identiek zijn aan dat van de Alcatel Idol 4. Niet zo gek, want BlackBerry heeft de productie van de DTEK 50 uitbesteed aan de Franse fabrikant. De smartphone heeft onder meer een 5,2 inch-full-hd-scherm, Snapdragon 617-chip en 3GB RAM.

De BlackBerry DTEK 50 in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

De BlackBerry DTEK 50 onderscheidt zich dus niet zozeer door zijn design of specificaties, maar door de beveiligingssoftware die wordt meegeleverd. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet.

  • Beschikt over Android 6.0 met fijne aanpassingen van BlackBerry
  • Aangedreven door een Snapdragon 617-chip met 3GB aan RAM
  • Geen fysiek keyboard, maar een normaal touchscreen
  • 2610 mAh-accu met ondersteuning voor Quick Charge 2.0

Meer over de BlackBerry DTEK 50

In tegenstelling tot de BlackBerry Priv heeft de DTEK 50 geen fysiek toetsenbord, maar tik je gewoon op het touchscreen. Het ontbreken van een keyboard zorgt er wel voor dat de smartphone een stukje handzamer is en wat natuurlijker in de hand aanvoelt. Bovendien was het toetsenbordje van de Priv iets te klein; in onze BlackBerry Priv review merkte we op dat de toetsen te priegelig zijn.

dtek50 pre-order

Onder de motorkap is de BlackBerry DTEK 50 goed voorzien. Het toestel heeft een vlotte Snapdragon 617-chip met 3GB RAM en 16GB aan opslagruimte. Laatstgenoemde is niet heel veel, maar gelukkig wel uit te breiden middels een micro-sd-kaartje. Foto’s maakt de DTEK 50 met de 13 en 8 megapixel-camera aan respectievelijk de achter- en voorzijde. De 2610 mAh-accu voorziet het toestel van stroom.

De BlackBerry DTEK 50 heeft een adviesprijs van 339 euro en wordt ook uitgebracht in Nederland. Op deze pagina vind je de laatste prijzen van het toestel. Die worden dagelijks bijgewerkt, zodat je nooit teveel betaalt.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews BlackBerry DTEK 50

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu