Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

BlackBerry DTEK 50

BlackBerry DTEK 50
Scherm 5.2 inch
Camera 13 megapixel

Het veiligste Android-toestel op de markt

Na de ietwat teleurstellende BlackBerry Priv brengt het Canadese bedrijf zijn tweede Android-toestel op de markt. Het toestel is volgens BlackBerry de veiligste Android-smartphone op de markt, wat komt door de DTEK 50-beveiligingssoftware. De bijhorende app geeft gebruikers ook tips hoe zij de beveiliging en privacy van hun telefoon kunnen verbeteren.

Opvallend is dat het design en de specificaties van de BlackBerry DTEK 50 identiek zijn aan dat van de Alcatel Idol 4. Niet zo gek, want BlackBerry heeft de productie van de DTEK 50 uitbesteed aan de Franse fabrikant. De smartphone heeft onder meer een 5,2 inch-full-hd-scherm, Snapdragon 617-chip en 3GB RAM.

De BlackBerry DTEK 50 in vogelvlucht

De BlackBerry DTEK 50 onderscheidt zich dus niet zozeer door zijn design of specificaties, maar door de beveiligingssoftware die wordt meegeleverd. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet.

  • Beschikt over Android 6.0 met fijne aanpassingen van BlackBerry
  • Aangedreven door een Snapdragon 617-chip met 3GB aan RAM
  • Geen fysiek keyboard, maar een normaal touchscreen
  • 2610 mAh-accu met ondersteuning voor Quick Charge 2.0

Meer over de BlackBerry DTEK 50

In tegenstelling tot de BlackBerry Priv heeft de DTEK 50 geen fysiek toetsenbord, maar tik je gewoon op het touchscreen. Het ontbreken van een keyboard zorgt er wel voor dat de smartphone een stukje handzamer is en wat natuurlijker in de hand aanvoelt. Bovendien was het toetsenbordje van de Priv iets te klein; in onze BlackBerry Priv review merkte we op dat de toetsen te priegelig zijn.

dtek50 pre-order

Onder de motorkap is de BlackBerry DTEK 50 goed voorzien. Het toestel heeft een vlotte Snapdragon 617-chip met 3GB RAM en 16GB aan opslagruimte. Laatstgenoemde is niet heel veel, maar gelukkig wel uit te breiden middels een micro-sd-kaartje. Foto’s maakt de DTEK 50 met de 13 en 8 megapixel-camera aan respectievelijk de achter- en voorzijde. De 2610 mAh-accu voorziet het toestel van stroom.

De BlackBerry DTEK 50 heeft een adviesprijs van 339 euro en wordt ook uitgebracht in Nederland. Op deze pagina vind je de laatste prijzen van het toestel. Die worden dagelijks bijgewerkt, zodat je nooit teveel betaalt.

Pluspunten DTEK 50

  • Handige en veilige softwarematige toevoegingen
  • Vlotte specificaties
  • Relatief goedkoop

Minpunten DTEK 50

  • Saai design
  • Geen vingerafdrukscanner aanwezig
  • Geen keyboard aanwezig
BlackBerry DTEK 50
Welke BlackBerry DTEK 50 wil je?
Wij hebben momenteel geen BlackBerry DTEK 50 aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

BlackBerry DTEK 50 video

Laatste berichten

BlackBerry DTEK 60 aangekondigd, komt direct naar Nederland

BlackBerry DTEK 60 aangekondigd, komt direct naar Nederland

Nieuws BlackBerry breidt zijn assortiment van Android-smartphones vandaag verder uit. De BlackBerry DTEK60 ligt bovendien binnenkort al in de winkels.
BlackBerry stopt met eigen smartphones, brengt binnenkort DTEK60 uit

BlackBerry stopt met eigen smartphones, brengt binnenkort DTEK60 uit

Nieuws BlackBerry heeft bekend gemaakt dat het stopt met het produceren van eigen smartphones. Daarmee komt een einde aan bijna twintig jaar aan toestellen. Wel verschijnt binnenkort nog de BlackBerry DTEK60, die in samenwerking met Alcatel geproduceerd is.
‘BlackBerry sluit zijn hardwaredivisie op 28 september’

‘BlackBerry sluit zijn hardwaredivisie op 28 september’

Nieuws Gaat de BlackBerry hardwaredivisie sluiten? Signalen wijzen op 28 september als datum wanneer het bedrijf de stekker er uit trekt.
‘Specificaties van BlackBerry’s volgende Android-smartphone gelekt’

‘Specificaties van BlackBerry’s volgende Android-smartphone gelekt’

Nieuws De eerste informatie over de BlackBerry DTEK60 ligt op straat. Vrijwel alle specificaties van de onaangekondigde Android-smartphone zijn uitgelekt.
Nieuwste BlackBerry Android-toestel DTEK50 nu te reserveren

Nieuwste BlackBerry Android-toestel DTEK50 nu te reserveren

Nieuws Deze middag hadden we al de meeste informatie over het nieuwe Android-toestel van BlackBerry te pakken. Nu weten we echter ook de prijs en kun je het toestel alvast bestellen.