Cubot Max

1/1

Pluspunten

  • Groot 6 inch-scherm, handig voor bekijken van films
  • Zeer betaalbaar toestel
  • Verwisselbare accu

Minpunten

  • Langzame processor
  • Geen vingerafdrukscanner

Dit moet je weten over de Cubot Max

De Cubot Max is een 6-inch telefoon van Chinese makelij. Hij is erg goedkoop, want je betaal er nog geen 150 euro voor. Het grote scherm is dan ook niet indrukwekkend, maar wel ruim voldoende voor het checken van films en games. De processor is matig, maar simpele apps draaien desondanks vloeiend. Deze phablet is zo groot dat hij door menigeen niet met één hand bediend kan worden.

Onderscheidend: groot scherm en flinke accu

Lees verder na de advertentie.

Het scherm is vanwege zijn formaat een blikvanger. De Cubox Max heet niet voor niets zo. Je zult weinig smartphones vinden die groter zijn, zeker niet in het allergoedkoopste prijssegment. Hoewel het scherm voor zijn formaat een bescheiden resolutie heeft van 1280 bij 720 pixels, is dat scherp genoeg voor de meeste gebruikers.

Zo’n groot scherm verbruikt uiteraard meer stroom. Cubot heeft de Max daarom een batterij gegeven met een capaciteit van 4100 mAh. Dat is ruim voldoende om de dag door te komen, waarbij zwaar gebruik geen probleem vormt. Wil je extra ‘kijktijd’, koop er dan een extra accu bij. In tegenstelling tot de meeste andere smartphones is de accu verwisselbaar. Handig voor als de accu na een tijdje versleten is.

Camera’s

De camera’s zijn van gemiddelde kwaliteit. Maar dat kun je bij een telefoon in deze prijsklasse verwachten. Op de achterkant vinden we een 13 megapixel-camera, aan de voorkant een 5 megapixel-variant.

Een vingerafdrukscanner ontbreekt. Die zie je dan ook maar zelden in dit prijssegment. Er passen twee simkaarten in de smartphone. Ook kan het geheugen worden uitgebreid met een micro-sd-geheugenkaartje. Niet dat je die snel nodig zult hebben, want de Cubot Max is niet kinderachtig met het ingebouwde opslaggeheugen: 32GB.

Snelheid

De processor is een MediaTek MTK 6753A. Hoewel die acht processorkernen bezit, is het niet de snelste. Er zit wel 3GB RAM bij om de boel vooruit te helpen. Ook dat is een pluspunt voor de prijs van deze telefoon.

De Cubot Max loopt op het inmiddels nogal gedateerde Android 6.0 (Marshmallow). Het lijkt er niet op dat het toestel een update zal krijgen naar een nieuwere Androidversie. De laatste updates zijn halverwege 2017 uitgebracht.

Dit toestel koop je als… je een hele grote telefoon wilt die niet duur is, en toch aardig presteert.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's