Asus Zenfone 5 en 5Z vanaf nu te koop in Nederland

De Asus Zenfone 5 en 5Z zijn vanaf deze week in Nederland te koop. De twee smartphones hebben andere chipsets, maar bieden beide een dubbele camera en groot scherm met notch.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Asus Zenfone 5 kopen: dit zijn de beste aanbiedingen

Asus’ nieuwe smartphones waren al mondjesmaat verkrijgbaar bij sommige winkels, maar lijken inmiddels breed leverbaar. Hoewel de losse Zenfone 5 een adviesprijs heeft van 399 euro, is het toestel ook al voor een paar tientjes minder te vinden via onze prijsvergelijker. Voor de Zenfone 5Z betaal je 499 euro. Ook zijn de nieuwe Asus-smartphones te koop bij alle grote providers.

De ZenFone 5 is Asus’ nieuwste toestel voor 2018 en kenmerkt zich door het grote scherm met een notch, een inkeping aan de bovenkant. Het display meet 6,2 inch en heeft een resolutie van 2246 bij 1080 pixels. Onder de motorkap zit een midrange Snapdragon 636-chip, 4GB RAM, 64GB opslag en 3300 mAh-accu. Foto’s maakt de ZenFone 5 met de dubbele camera (12 + 8 megapixel) achterop en 8 megapixel-frontcamera. Uit de doos draait de ZenFone op Android 8.0 (Oreo).

Asus Zenfone 5 kopen

In onze Zenfone 5 review noemde Michel het toestel ‘degelijk’. “Het ontwerp doet denken aan dat van de iPhone X en de brede notch zal veel mensen tegen het verkeerde been stoten. Qua prestaties hebben we echter niets te klagen en ook de dubbele camera levert prima werk af. De frontcamera had wel iets beter gekund. De Zenfone 5 gaat echter mank als het op software aankomt: ZenUI is veel te nadrukkelijk aanwezig.”

Zenfone 5Z: betere hardware, blijft betaalbaar

Heb je iets meer te besteden, dan is er de Zenfone 5Z. Dit duurdere model is onder andere uitgerust met een Snapdragon 845, dezelfde Qualcomm-chip die ook in vlaggenschepen als de OnePlus 6 en HTC U12 Ultra zit. De overige specificaties zijn vrijwel identiek, van het schermformaat tot de dubbele camera.

Met zijn adviesprijs van minder dan 500 euro is de 5Z een geducht alternatief voor andere toptoestellen. De smartphone beschikt immers over vrijwel dezelfde hardware als andere vlaggenschepen, maar kost honderden euro’s minder.

Lees het laatste nieuws over Asus

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.