De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Tip: de 5 beste powerbanks om je smartphone overal weer op te laden

Dennis de Vries
9 juli 2019, 14:59
4 min leestijd
Tip: de 5 beste powerbanks om je smartphone overal weer op te laden

Hoe goed je Android-smartphone ook is, als de batterij leeg is dan doet hij niets meer. Om te voorkomen dat je onverwacht zonder stroom komt te zitten, bieden powerbanks uitkomst. Dit zijn de beste opties

De beste powerbanks voor Android-smartphones

Powerbanks of batterypack zijn er in alle soorten en maten, maar ze hebben één ding gemeen: allemaal laden ze je smartphone weer op van 0 naar 100 procent, waar je ook bent. Sommige powerbanks bieden ook handige extra functies, we lichten er vijf verschillende, goede opties uit.

→ Lees ook: Met deze 12 tips blijft je smartphone-accu zo lang mogelijk vol

Snelle jongen: Anker PowerCore Quick Charge 3.0

Anker PowerCore Quick Charge 3.0 - beste powerbanks

Hoewel elektronicamerk Anker een breed aanbod aan apparaten heeft, staan ze vooral bekend om hun powerbanks. Met de PowerCore bewijzen ze waarom. Een stijlvol apparaat waarvan de accu een enorme capaciteit heeft. Met zijn 20.000 mAh batterij hoef je je niet te beperken tot het opladen van je smartphone. Hang ook gerust je camera, e-reader en tablet eraan. Dat kan ook met twee tegelijk, omdat deze Powerbank meerdere aansluitingen heeft.

Groot voordeel van de Anker PowerCore is dat hij Qualcomm’s Quick Charge technologie heeft ingebouwd. Die werkt met een hele waslijst aan Android-smartphones en zorgt dat je apparaat tot wel viermaal zo snel weer vol is.

De Anker PowerCore Quick Charge 3.0 is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, de variant met 20.000 mAh-accu is te koop voor 60 euro.

→ Bekijk de Anker PowerCore

Broekzakformaat: Xiaomi Powerbank Pro

Xiaomi Pwerbank Pro - beste powerbanks

Ook de powerbank van Chinese fabrikant Xiaomi ondersteunt snelladen. Daardoor is hij niet alleen zelf snel opgeladen, maar laadt hij vervolgens ook je smartphone vlot op. Met een capaciteit van 10.000 mAh is hij groot genoeg om je telefoon zo’n drie keer volledig op te laden. Maar het grootste voordeel van deze Xiaomi Powerbank Pro is zijn formaat. Hij is maar 12 millimeter dik, 128 millimeter lang en 73 millimeter breed. Met een gewicht van 223 gram is het een beetje te vergelijken met een smartphone. Past gemakkelijk in je broekzak dus.

De Xiaomi Powerbank Pro met een capaciteit van 10.000 mAh is te krijgen voor 40 euro.

→ Bekijk de Xiaomi Powerbank Pro

Stoer spul: Xtorm Robust Charger

Xtorm Robust Solar Charger- beste prowerbanks

Trek je er regelmatig op uit in de natuur, ver weg van stopcontacten? Of staat er deze zomer een reeks festivals op het programma? Dan biedt Xtorm uitkomst. Deze Robust Charger heeft namelijk een zonnepaneel, waarmee hij volledig is op te laden. Je hebt er wel even geduld voor nodig, het duurt zo’n 50 uur voordat de batterij met een capaciteit van 10.000 mAh weer helemaal vol is. Uiteraard is hij ook gewoon via een stopcontact op te laden.

De Xtorm Robust heeft meer eigenschappen die ervoor zorgen dat je ‘m rustig op survivaltocht mee kunt nemen. Een stevige plastic behuizing met dikke randen en een IPX4-certificering wat betekent dat hij tegen een stevige plens water kan.

De Xtorm Robust Charger Solar met een capaciteit van 10.000 mAh is te koop voor 35 euro.

→ Bekijk de Xtorm Robust Charger Solar

Koopje: Trust Urban Primo

Trust Urban Primo - beste powerbanks

De Trust Urban Primo biedt geen spannende functies, tenzij je het ingebouwde zaklampje meetelt. En met een accucapaciteit van 4.400 mAh is hij ook zeker niet de grootste. Waar deze Trust wél een streepje voor heeft, is de prijs. Deze batterypack heb je al voor ongeveer 15 euro, wat ‘m één van de goedkoopste opties maakt. Zijn beperkte accucapaciteit betekent ook dat hij erg klein is, waardoor hij gemakkelijk mee te nemen. En uiteindelijk is de 4.400 mAh nog steeds voldoende om een gemiddelde smartphone weer een keertje vol te krijgen. Precies wat je soms nodig hebt.

De Trust Urban Primo is er in verschillende formaten. Deze kleine, met 4.400 mAh-accu is te koop voor 16 euro.

→ Bekijk de Trust Urban Primo

Alleskunner: Goalzero Sherpa 100AC

Goalzero sherpa 100AC - beste powerbanks

Ben je helemaal klaar met het feit dat je accu altijd leeg is en wil je dat koste wat kost voorkomen, dan kom je uit bij de Sherpa 100AC van Goalzero. Dit is een beetje de alleskunner onder de powerbanks. Met ingebouwde kabels en een keur aan aansluit-opties waardoor je met deze 94,7W-accu een hele reeks aan apparaten tegelijk kunt opladen, waaronder zelfs je MacBook.

Twee USB-C poorten leveren 60W aan stroom, wat snelladen mogelijk maakt. En terwijl hij dat doet kun je jouw telefoon ook meteen draadloos opladen. De Sherpa 100AC is namelijk uitgerust met Qi-technologie, waardoor hij ook dient als draadloze oplaadmat. Op een chique oled-schermpje kun je precies zien hoeveel stroom er in en uitloopt.

Al die functies hebben wel een heftig prijskaartje. In Nederland is de GoalZero Scherpa 100AC te koop voor 300 euro.

→ Bekijk de GoalZero Sherpa 100AC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu