De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Deze 5 powerbanks zijn ideaal voor je vakantie

Thomas Haenen
13 juni 2017, 20:42
4 min leestijd
Deze 5 powerbanks zijn ideaal voor je vakantie

Zeker op vakantie wil je niet zomaar met een lege smartphone komen te zitten. Voorkom problemen met een kleine accu en sla nu vast een powerbank in. Dit zijn de vijf beste.

Lees verder na de advertentie.

Dit zijn de beste powerbanks

De zomervakantie staat voor de deur, en dat betekent een periode waarin je waarschijnlijk alles uit je smartphone wil halen. Of het nou om een dagtripje gaat waarbij je geregeld je smartphone raadpleegt, of een actieve vakantie zonder stopcontacten in de buurt: je smartphone vol houden kan nog een hele uitdaging blijken. Dan is het wel zo handig om een powerbank op te laden. Met zo’n reserve-accu voor je smartphone hoef je nooit bang te zijn voor een lege batterij.

Powerbanks zijn er inmiddels in alle soorten en maten. De een is lomp maar krachtig, een ander compact en voorzien van geinige foefjes. We hebben vijf van onze favorieten hieronder verzameld. Heeft een ander model jouw voorkeur? Laat het ons weten in de reacties!

1. ISY IAP 8000: veel capaciteit, weinig geld

Ben je van plan meerdere dagen op pad te gaan, dan zit je goed met deze powerbank van ISY. De IAP 8000 heeft namelijk een capaciteit van 20.000 mAh. Aangezien de gemiddelde smartphone-accu een capaciteit heeft van zo’n 3000 mAh, kun je ze met deze powerbank ruim zes keer opladen. Zo overleef je wel een weekje zonder stopcontacten.

Op de zijkant zitten verschillende indicatielampjes die aangeven hoeveel accu je nog over hebt. Bovenop zitten liefst twee usb-poorten, zodat je ook nog eens meerdere apparaten tegelijk kunt opladen. Handig als je bijvoorbeeld zowel een smartphone als een tablet op zak hebt. Houd er wel rekening mee dat het ook even duurt om zo’n grote accu op te laden: deze ISY heeft meer dan tien uur nodig om weer vol te raken.

Koop de ISY IAP 8000 bij Media Markt (33 euro)

2. Trust Primo Powerbank 4400: prima instapmodel

Heb je aan het einde van de dag net een paar procent accu te kort, dan is zo’n lompe powerbank al gauw overbodig. Dit voordelige model van Trust is waarschijnlijk meer dan voldoende. Met de accucapaciteit van 4400 mAh kun je je toestel moeiteloos volledig opnieuw opladen en houd je zelfs wat over voor de volgende dag.

Ook hier vind je op de zijkant wat lampjes die vertellen hoe vol de accu nog zit. Zo’n kleinere accu heeft verschillende voordelen. Hij past door zijn geringe gewicht niet alleen gemakkelijker in je broekzak, de Primo Powerbank 4400 zit ook een stuk sneller weer vol.

Koop de TRUST Primo Powerbank 4400 bij Media Markt (12,99 euro)

3. XTORM Hybrid Solar Bank gebruikt de kracht van de zon

Zelfs als je alle stopcontacten wil vermijden in de zomer, kun je nog met een powerbank aan de slag. De XTORM Hybrid Solar Bank beschikt namelijk over een zonnepaneel op de zijkant, waardoor hij zichzelf in de volle zon kan opladen.

De accucapaciteit van 10.000 mAh is genoeg om je smartphone zo’n drie keer vol te krijgen. XTORM heeft er bovendien verschillende extra’s in gestopt, zoals een zaklamp om de Hybrid in het donker makkelijk terug te vinden. De twee usb-aansluitingen op de zijkant zorgen ervoor dat je twee apparaten tegelijk oplaadt. Tot slot is er een waterdichte behuizing, zodat je ook tijdens het loungen bij het zwembad een volle accu kunt houden.

Koop de XTORM Hybrid Solar Bank bij Media Markt (44,99 euro)

4. CAT Rugged Powerbank kan tegen een stootje

Niet iedereen viert zijn vakantie in een luxe bungalow. Voor de fanatiekelingen die de komende maanden de buitenwereld intrekken, is er de CAT Rugged Powerbank. Net als het model hierboven beschikt deze CAT over een capaciteit van 10.000 mAh, voor ruim drie volle ladingen. CAT moet het echter vooral van de stevigheid hebben, en dat lukt ze aardig.

De Rugged Powerbank is namelijk niet alleen waterdicht, maar ook schokbestendig. Een flinke val of een stuiter op de grond is geen probleem: je kunt hem probleemloos blijven gebruiken. Ook een ingebouwde zaklamp is aanwezig. Klein nadeel: die stevigheid zorgt er wel voor dat de powerbank iets dikker en lomper is.

Koop de CAT Rugged Powerbank bij Coolblue (44,99 euro)

5. Draadloos opladen met de Romoss Freemos 5k

Steeds meer smartphones kunnen draadloos opgeladen worden. Wel zo handig, want dan hoef je niet te hannesen met een kabel. In een overvolle koffer raakt die immers zo kwijt. De Freemos 5-powerbank van Romoss biedt ingebouwde ondersteuning voor draadloos opladen. Je hoeft je smartphone alleen op de powerbank te leggen, en daarna gaat het opladen vanzelf. De capaciteit van 5000 mAh is genoeg voor zo’n anderhalf keer opladen.

Verschillende smartphones, zoals de Samsung Galaxy S8 en Moto Z, bieden ondersteuning voor draadloos opladen. Daarnaast zijn er voor andere toestellen vaak hoesjes verkrijgbaar die de functionaliteit toevoegen. Zo heb je een stevigere smartphone én een kabel die je thuis kunt laten.

Koop de Romoss Freemos 5 bij AliExpress (17,99 dollar)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu