De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Op zoek naar een foldable? Dit zijn de 4 beste vouwbare smartphones

Sanne Rosendaal
5 november 2023, 13:40
5 min leestijd
Op zoek naar een foldable? Dit zijn de 4 beste vouwbare smartphones

Wil jij opvallen met je smartphone? Dan is een foldable een goede optie om te overwegen. Dit zijn de vier beste vouwbare smartphones van dit moment.

Lees verder na de advertentie.

De beste vouwbare smartphones van dit moment

Als je wil opvallen met je smartphone, kies je voor een foldable. Deze telefoons vouw je open om het grote scherm te gebruiken en worden door steeds meer merken gemaakt. Om je te helpen een keuze te maken, hebben wij de beste vier vouwbare smartphones van dit moment op een rijtje gezet.

Samsung Galaxy Z Flip 5: nostalgische klaptelefoon

We starten de beste vouwbare smartphones met de Samsung Galaxy Z Flip 5. Meestal is het kiezen tussen een compact toestel of een model met groot scherm om comfortabel op te kijken. Met de Z Flip 5 hoeft dat niet, want het grote 6,7 inch-amoled-scherm vouw je als je klaar bent gewoon dicht. Hij past dan met gemak in elke zak of tas.

Ontvangen berichten bekijk je op het coverscherm van 3,4 inch. Het checken van het weerbericht of je agenda kan ook op dit display. De mogelijkheden blijven echter beperkt. Wel maak je selfies met de beste camera’s van het toestel, terwijl je op dit kleinere schermpje checkt of je er goed op staat.

Je haalt de Galaxy Z Flip 5 het goedkoopst in huis via Belsimpel met een abonnement van Vodafone. Je betaalt in totaal 685 euro voor het toestel. Dat is een besparing van 134 euro in vergelijking met de prijs voor het losse toestel. Die ligt op 819 euro bij PhoneMarket.

Goedkoper alternatief: Samsung Galaxy Z Flip 4

De Samsung Galaxy Z Flip 5 heeft een flink prijskaartje en is niet voor iedereen weggelegd. Overweeg ook de Samsung Galaxy Z Flip 4, die nu vriendelijker geprijsd is. Het toestel biedt veel van hetzelfde, al is het coverscherm kleiner en minder handig. Voor de Z Flip 4 betaal je op het moment 654 euro bij PhoneMarket.

Motorola Razr 40 Ultra: veelzijdig en krachtig

Motorola maakt ook al een tijdje klaptelefoons en de Razr 40 Ultra is de nieuwste vouwcreatie van het merk. In eerste oogopslag lijkt ‘ie veel op de Samsung Z Flip 5, maar het kleine schermpje is veelzijdiger. Elke app is daarop te gebruiken: zelfs Netflixen behoort tot de mogelijkheden.

Het hoofdscherm van 6,9 inch oogt dankzij de ververssnelheid van 165Hz erg vloeiend. Onder de motorkap zit de Snapdragon 8 Plus Gen 1-chip, die nog altijd erg rap is. Tijdens het schieten van kiekjes zet je de smartphone precies in de hoek die je wil en gebruik je altijd de beste camera’s.

Met een abonnement is vaak veel voordeel te behalen. In combinatie met een Vodafone-abonnement bij Belsimpel ben je het voordeligst uit. Je betaalt 936 euro voor het toestel. Liever een los toestel? Dan moet je bij Belsimpel zijn, waar je 979 euro voor de Razr 40 Ultra betaalt.

Goedkoper alternatief: Motorola Razr 40

De Motorola Razr 40 is een stuk goedkoper. Het veelzijdige coverscherm krimpt naar 1,5 inch, maar je bedient nog steeds je muziek of checkt het weerbericht. Wel krijg je een grotere accu dan zijn duurdere broer. De Razr 40 is op het moment het goedkoopst bij Belsimpel, waar je 635 euro voor het losse toestel betaalt. In combinatie met een abonnement is ‘ie echter het voordeligst.

Samsung Galaxy Z Fold 5: ideale multitasker

In een lijstje met de beste vouwtelefoons kan de Samsung Galaxy Z Fold 5 niet ontbreken. Hij vouwt op een andere manier open, waardoor juist een dubbel zo groot scherm als een standaard smartphone ontstaat. En dit 7,6 inch-display is ideaal als je veel multitaskt. Op het ene scherm speel je een spelletje, terwijl je op het andere WhatsApp-berichtjes beantwoordt.

Dat gaat zonder haperingen, want de Z Fold 5 wordt aangestuurd door de Snapdragon 8 Gen 2-chip. Dat is de krachtigste chip van dit moment. Samen met 12GB werkgeheugen voert hij alle taken zonder moeite uit.

Op het moment betaal je voor de Samsung Galaxy Z Fold 5 als los toestel 1319 euro. Daarvoor moet je bij PhoneMarket zijn. Het goedkoopst ben je echter met een abonnement van Vodafone via Belsimpel: 1195 euro betaal je voor de Fold 5.

Goedkoper alternatief: Samsung Galaxy Z Fold 4

Dat is natuurlijk een flink prijskaartje en de voorganger geeft je veel van hetzelfde, maar dan voor minder. Ten opzichte van de Z Fold 5 is het scherm van de Samsung Galaxy Z Fold 4 een tikkeltje minder fel en krijg je de Snapdragon 8 Gen 1-chip. Die is overigens nog altijd erg snel. Een los toestel kost 1089 euro bij PhoneMarket.

OnePlus Open: waardige concurrent

OnePlus is ook op de foldables-trein gestapt met de OnePlus Open. Hij lijkt in veel opzichten op de Samsung Galaxy Z Fold 5 en is op sommige vlakken zelfs beter. Je krijgt een groter scherm dat feller kan dan de Z Fold 5, meer werkgeheugen en een grotere accu.

En die grotere accu van 4805 mAh laadt ook nog eens veel sneller op. Kiekjes maak je met de 48 megapixel-hoofdlens, telelens van 64 megapixel of 48 megapixel-groothoeklens. Het prijskaartje is er echter ook naar. Je betaalt op het moment zo’n 500 euro meer voor het losse toestel: 1799 euro.

Je haalt hem momenteel alleen via Mobiel.nl of OnePlus zelf in huis. Met een abonnement kan je gelukkig wel wat besparen op dat flinke prijskaartje. Sluit via Mobiel.nl meteen een abonnement van Vodafone af en leg voor de OnePlus Open 1417 euro neer.

Alle producten die in dit artikel worden aangeraden zijn uitgekozen door de redactie van Android Planet zonder commerciële beïnvloeding. Naar deze producten kan verwezen worden met een affiliate-link. Als je iets koopt via deze link, kan Android Planet een commissie ontvangen. Meer weten? Bekijk dan ons redactiestatuut.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu