De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

BlackBerry KeyOne met fysiek toetsenbord nu verkrijgbaar in Nederland

Thomas Haenen
13 juni 2017, 12:02
2 min leestijd
BlackBerry KeyOne met fysiek toetsenbord nu verkrijgbaar in Nederland

De BlackBerry KeyOne is vanaf vandaag in Nederland verkrijgbaar. Het is één van de weinige Android-smartphones met een fysiek toetsenbord.

BlackBerry KeyOne kopen: dit zijn de beste aanbiedingen

Je kunt de KeyOne vanaf vandaag bij verschillende webwinkels vinden. Een losse BlackBerry KeyOne is verkrijgbaar vanaf 599 euro, enkel in de kleur zilver. Je kunt een BlackBerry KeyOne met abonnement bestellen bij vrijwel alle grote providers. Het toestel is direct leverbaar; de beste aanbiedingen vind je in onze prijsvergelijker.

BlackBerry KeyOne

BlackBerry KeyOne prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen BlackBerry KeyOne prijzen. Bekijk alle BlackBerry smartphones.

Alle BlackBerry smartphones met prijzen

De BlackBerry KeyOne beschikt over een volledig fysiek qwerty-toetsenbord onder het 4,5 inch-scherm. Terwijl de meeste fabrikanten inmiddels zijn afgestapt van fysieke toetsen, biedt de KeyOne uitweg voor iedereen die heimwee heeft. Volgens de fabrikant is het fysieke toetsenbord praktischer voor zakelijke gebruikers die regelmatig lange teksten typen op hun smartphone. Het toetsenbord bevat bovendien een vingerafdrukscanner.

Grote accu, degelijke hardware

Qua hardware is de KeyOne een echte middenklasser. Zo vinden we aan de binnenkant een 2GHz-processor met acht cores, 3GB werkgeheugen en 32GB opslagruimte. Achterop zit een 12 megapixel-camera, voorop een 8 megapixel-camera voor selfies. De accucapaciteit bedraagt 3505 mAh, in theorie genoeg om twee dagen zonder opladen te kunnen.

BlackBerry KeyOne release

Verder loopt de smartphone uit de doos op Android 7.1 (Nougat). Eerdere BlackBerry-smartphones kregen vaak snelle en regelmatige updates, waarmee ze tot de veiligste Android-smartphones behoren. De KeyOne heeft verschillende meegeleverde beveiligings-apps om bijvoorbeeld persoonlijke gegevens af te schermen.

Hoewel het BlackBerry-logo op de smartphone prijkt, is het toestel niet door de Canadese fabrikant gemaakt. De KeyOne is gefabriceerd door TCL Communications. Dat Chinese bedrijf, dat achter onder andere Alcatel zit, heeft sinds kort een licentie op het gebruik van de BlackBerry-naam. Na verschillende toestellen met enkel touchscreens brengt TCL nu zijn eerste model met fysiek toetsenbord uit.

Lees het laatste nieuws over BlackBerry

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu