Racen maar: zo kijk je Formule 1 in 2023 het goedkoopst

Colin Baak
28 februari 2023, 13:57
2 min leestijd
Racen maar: zo kijk je Formule 1 in 2023 het goedkoopst

Het seizoen is weer los! Kwalificeren, inhaalacties, prachtige races, blinkende auto’s en nieuwe circuits. We hebben het natuurlijk over Formule 1, maar waar kun je in 2023 voordelig terecht om de F1 te kunnen volgen?

Lees verder na de advertentie.

Formule 1: betaalbaar kijken in 2023 biedt twee opties

Een selecte groep F1-rijders haalt dit seizoen vast en zeker alles weer uit te kast om elke race kostbare punten te scoren. Inmiddels zijn we een paar races verder en vanaf eind februari kon je op Netflix alvast opwarmen voor al dat racegeweld met een gloednieuw seizoen van ‘Drive to Survive’. Maar wat heb je eigenlijk voor betaalbare opties om elke vrije training, race of kwalificatie te volgen in 2023?

Viaplay: tijdelijk voor 13,99 euro per maand

Viaplay-korting

Wil je niks missen? Dan kun je een abonnement afsluiten op Viaplay. De dienst is namelijk in het bezit van de exclusieve rechten in Nederland om Formule 1 uit te zenden. Naast alles races, kwalificaties en trainingen hebben ze ook een team van experts aan boord. Zo is er de studio, die wordt gebruikt tijdens de live-races of om alles na te bespreken en er is een team van (pit)reporters aanwezig. Zo mis je niks en blijf je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes, updates, uitslagen en meer.

Viaplay biedt naast Formule 1 nog veel meer (live) sporten, maar ook kun je er terecht voor films, series en documentaires. De kosten per maand bedragen 15,99 euro, maar tijdelijk kun je enkele euro’s besparen. Sluit je nu een jaarabonnement af, dan bespaar je 12,5 procent en betaal je 13,99 euro per maand. De totaalprijs voor een jaar is 168 euro.

Kies voor F1 TV Pro: het voordeligste alternatief

F1 TV Pro

Een flink goedkoper alternatief is om een abonnement te nemen op F1 TV Pro, met een prijs van 7,99 euro per maand. Nog slimmer is het om direct een jaarabonnement af te sluiten, want daarvoor betaal je 64,99 euro! Dat komt dus neer op slechts 5,40 per maand, een heel verschil met Viaplay. Daarbij kun je eerst ook nog een proefperiode afsluiten van 7 dagen. Zo pik je mooi gratis het eerste raceweekend van maart mee!

Deze dienst is volledig gericht op de Formule 1, maar laat je bijvoorbeeld ook races terugkijken van jaren geleden, net zoals kwalificaties, F1-documentaires of interviews. Iets wat weer niet kan bij Viaplay. Via de website of bijbehorende F1 TV-app volg je alles op de voet, kies je met wie je mee wil rijden of vanuit welk camerastandpunt je de racers wil volgen.

F1 TV Pro

Delen met twee man is mogelijk: split de kosten

Het is ook mogelijk om bovenstaande abonnementen te delen met een vriend of kennis. Zo split je de kosten en genieten jullie allebei van Formule 1. Een abonnement op Viaplay kan ook vaak worden afgesloten via de eigen provider van internet en televisie. Wat je daarvoor exact betaalt verschilt per aanbieder. Je kan terecht bij onder andere KPNVodafoneZiggoT-Mobile en YouFone.

Meer nieuws op Android Planet:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu