Overzicht: De 4 beste gamecontrollers voor Android

Michel van 't Klaphek
30 november 2019, 13:37
3 min leestijd
Overzicht: De 4 beste gamecontrollers voor Android

Gamen op een smartphone is leuk, maar de besturing laat vaak te wensen over. Voor de fanatieke gamer is een controller dan ook een absolute aanrader. In dit artikel zetten we de beste Android-gamecontrollers op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

De beste gamecontrollers voor Android

Er is geen tekort aan Android-gamecontrollers. Het kan daarom best lastig zijn om een goede uit te zoeken, helemaal omdat veel controllers ook nog op elkaar lijken qua ontwerp, functies en prijs. Daarom hebben we onderstaande lijst samengesteld op basis van budget, unieke kenmerken en jouw voorkeuren als gamer.

All-round de beste: Razer Raiju Mobile

Razer maakt niet alleen goede gamingsmartphones, ook van controllers hebben ze kaas gegeten. Naar onze mening is de Raiju Mobile dan ook de beste all-round Android-controller. Dit begint al bij het aansluiten, wat ontzettend soepel gaat.

Extra fijn is dat je de Raiju Mobile aan twee telefoons tegelijkertijd kunt verbinden. Ook handig is de optie om alle knoppen te programmeren, zodat ze precies bij jouw speelstijl passen. Daarnaast komt de telefoonhouder goed van pas en is de accuduur van ruim 20 uur een groot pluspunt.

Het enige vervelende aan de Razer Raiju Mobile is zijn prijskaartje. Met een adviesprijs van 150 euro is hij namelijk allesbehalve goedkoop. Wanneer je echter een fanatieke Android-gamer bent haal je dit er op een gegeven moment uit. Aan de kwaliteit van de controller ligt het in ieder geval niet.

→ Bestel de Razer Raiju Mobile bij Bol.com (142 euro)

Beste prijs-kwaliteitsverhouding: SteelSeries Stratus Duo beste gamecontrollers voor android steelseries stratus duo

Ben je op zoek naar een fijne Android-gamecontroller maar is de Raiju Mobile iets té aan de prijs voor jou? Dan ben je waarschijnlijk het best uit bij de SteelSeries Stratus Duo. Deze controller kost ongeveer de helft en ligt ontzettend lekker in de hand.

Dit heeft alles te maken met het ergonomische design. De controller lijkt op de Stratus XL, maar is naar onze mening iets fijner afgewerkt, met name aan de bovenkant. Bovendien heeft de Stratus Duo een oplaadbare batterij en stabiele verbinding.

Wel is het jammer dat de gamecontroller geen telefoonhouder heeft. Deze kun je wel los aanschaffen. Een ander minpunt is dat de controller geen haptische feedback (trillingen) geeft.

→ Bestel de SteelSeries Stratus Duo bij Bol.com (69,99 euro)

Voor de retrogamer: 8BitDo NES 30 beste gamecontrollers voor android 8bitdo nes 30

Verlang je regelmatig terug naar het tijdperk van de NES? Dan is deze controller voor jou. De 8BitDo NES 30 kan met recht een retrocontroller genoemd worden en heeft dezelfde layout als het oude bedieningskastje.

Dit betekent dat je aan de linkerkant bewegingspijltjes hebt, terwijl je aan de rechterkant vier actieknoppen (in plaats van twee, zoals vroeger) hebt. Op de achterkant zitten schouderknoppen, die overigens wel wat lastig te bereiken zijn.

Een pluspunt van de bluetooth-controller is dat je ‘m op vrijwel alle apparaten kunt aansluiten. Een duidelijk minpunt is de manier waarop je de 8BitDo aan en uit zet wordt. Hiervoor moet je namelijk de Start- en Select-knop gebruiken, waardoor je de controller wellicht per ongeluk soms ontkoppelt.

→ Bestel de 8BitDo NES 30 bij Bol.com (29,95 euro)

Als je een krap budget hebt: Xiaomi Mi Game beste gamecontrollers voor android xiaomi mi game

Het behoeft geen uitleg dat een gamecontroller van net aan 30 euro minder goed is dan een uitvoering die vijf keer zoveel kost. Toch laat de Xiaomi Mi Game een prima indruk achter. De layout van de controller is duidelijk afgekeken bij Xbox-indeling.

De Mi Game ligt redelijk lekker in de hand, is compact en heeft haptische feedback. Ook handig is de batterijbesparingsmodus, die automatisch inschakelt na vijf minuten van inactiviteit. Bovendien werkt de Mi Game ook met Android TV.

Het grootste pluspunt is echter het prijskaartje. De Mi Game is veruit de goedkoopste Android-gamecontroller uit deze lijst. Toch biedt de controller een prima spelervaring, maar is natuurlijk niet de beste.

→ Bestel de Xiaomi Mi Game bij Gearbest (ongeveer 30 euro + mogelijke invoerkosten)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu