De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Nest Hub nu in Nederland te koop: dit kun je ermee

Thomas Haenen
28 mei 2019, 9:35
2 min leestijd
Google Nest Hub nu in Nederland te koop: dit kun je ermee

De Google Nest Hub is vanaf vandaag in Nederland verkrijgbaar. Het slimme scherm met ingebouwde Google Assistent spreekt bovendien volledig Nederlands.

Google Nest Hub kopen: dit zijn de beste aanbiedingen

In de Verenigde Staten verscheen het apparaat eind vorig jaar al als de Home Hub, maar nu brengt Google hem onder een nieuwe naam in Nederland uit. De Google Nest Hub is tevens voorzien van de Nederlandse Google Assistent, zodat je in je eigen taal vragen stelt en opdrachten geeft. Je kunt hem vanaf vandaag kopen bij onder andere MediaMarkt, Coolblue en zelfs de Albert Heijn.

Google Nest Hub

Google Nest Hub prijzen vergelijken

Bekijk product

De Nest Hub heeft een adviesprijs van 129 euro en is verkrijgbaar in twee kleuren: zwart en wit. Tegelijkertijd zakt de reguliere Google Home (zonder scherm) iets in prijs, naar 99 euro. De Google Home Mini heeft officieel een adviesprijs van 59 euro, maar is bij verschillende winkels regelmatig voor 39 euro te vinden. De apparaten zijn gemakkelijk aan elkaar te koppelen, zodat je een netwerk van slimme speakers in je hele huis kunt uitbouwen.

Nest Hub functies: kookboek, slimme hub, chatmachine en meer

Zoals de naam al duidelijk maakt, dient dit apparaat als een echte hub voor andere slimme gadgets in huis. Met de Nest Hub kun je bijvoorbeeld de kleur van Philips Hue- of IKEA Tradfri-lampen aanpassen, de temperatuur van je thermostaat veranderen of kijken wie er bij de slimme Nest Hello-deurbel aanbelt.

Ook in de keuken is de Nest Hub handig. Het apparaat kan namelijk ingezet worden als interactief kookboek. Vraag om een recept voor pasta en de Nest Hub laat je er gelijk een paar zien. Je kunt zelfs vragen om een recept met spullen die je nog in huis hebt. Bijvoorbeeld, “Geef me een recept met tomaat en kaas” en de Nest Hub zoekt wat voor je op. De verschillende stappen worden stap-voor-stap voorgelezen. Je kunt roepen om een stap te herhalen, zodat je het scherm niet hoeft aan te raken.

Hoewel de Nest Hub zelf geen videocamera heeft, kun je het apparaat wel gebruiken om anderen te videobellen via Google Duo. Op de Hub zie je dan het beeld van diegene die je belt, maar zij kunnen je alleen horen. Dat maakt de Nest Hub een fijn apparaat voor (groot)ouders, die zo gemakkelijk met de (klein)kinderen kunnen videochatten.

Daarnaast kent de Nest Hub nog tal van andere slimme functies. ‘s Ochtends kan het slimme scherm bijvoorbeeld je agenda voorlezen, of het laatste radiojournaal van de NOS afspelen. Gebruik het apparaat als fotolijstje, om YouTube-video’s te kijken of om de meest willekeurige feiten en weetjes op te zoeken.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu