Google Pixel 2 bereikt Nederland alsnog via grijze import

Thomas Haenen
12 oktober 2017, 16:32
2 min leestijd
Google Pixel 2 bereikt Nederland alsnog via grijze import

De Google Pixel 2 krijgt toch een Nederlandse release. Hoewel de smartphone hier niet officieel verschijnt, is hij via grijze import alsnog verkrijgbaar.

Grijze import Google Pixel 2 Nederland

Op het ‘Made by Google’-evenement kondigde de zoekgigant een hele zwik aan nieuwe hardware aan. Met niet alleen de Google Pixel 2 en Pixel 2 XL, maar ook de Home Mini en Pixelbook zette het bedrijf fors in om slimme eigen producten. Helaas bleek aan het eind van de avond dat geen van de producten in Nederland zou verschijnen. Omdat de Nederlandse Google Assistant nog niet beschikbaar is, moet ook de hardware die deze volop gebruikt nog even wachten.

Dat is voor sommige Android-gebruikers frustrerend, omdat de laatste Google-smartphones die in Nederland verschenen alweer uit 2015 dateren. Googles toestellen krijgen doorgaans als eerste Android-updates, terwijl je bij andere fabrikanten weken of zelfs maanden moet wachten. Nederlandse Android-fans zijn voor snelle updates nu nog aangewezen op de Nexus 6P en Nexus 5X, die inmiddels twee jaar oud zijn.

pixel 2-koptelefoonaansluiting

Pixel 2 en Pixel 2 XL in Nederland verkrijgbaar

Voor die gebruikers is er nu een oplossing, want de Google Pixel 2 en Pixel 2 XL zijn binnenkort toch in Nederland verkrijgbaar. Webwinkel Belsimpel zegt de toestellen via grijze import hierheen te halen. Dat betekent dat ze via een buurland waar de smartphones wel verschijnen, zoals Duitsland of Frankrijk, binnengehaald worden. Houd er wel rekening mee dat je daardoor iets meer betaalt. De adviesprijs van een losse Google Pixel 2 is 799 euro, maar Belsimpel vraagt er 899 euro voor. Wel kun je ook kiezen voor een Pixel 2 met abonnement bij alle grote providers.

Google Pixel 2

Google Pixel 2 prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 202,-

Bekijken

Design is het grootste verschil tussen de twee smartphones. De Pixel 2 XL heeft een voorkantvullend scherm met slechts kleine randen. Op de gewone Pixel 2 zijn de randen dan weer iets groter. Wel beschikken ze beide over stereospeakers voorop en een drukgevoelige rand, of ‘Active Edge’. Door te knijpen, kun je direct de Google Assistant openen.

Qua hardware zijn de twee smartphones bijna hetzelfde. Zo hebben ze allebei een Snapdragon 835-chip met 4GB werkgeheugen, vergelijkbaar met andere topmodellen als de OnePlus 5 en LG V30. Achterop zit een 12 megapixel-camera. Deze scoort zeer hoog in tests van camerakenners, door slimme beeldverwerkingssoftware van Google. Voorop zit een 8 megapixel-camera.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu