Zo kun je toch de Google Pixel 3 (XL) bestellen in Nederland

Thomas Haenen
12 oktober 2018, 11:33
2 min leestijd
Zo kun je toch de Google Pixel 3 (XL) bestellen in Nederland

Officieel komen de Google Pixel 3 en Pixel 3 XL niet naar Nederland, maar dat betekent niet dat het toestel onbereikbaar is voor ons. Zo kun je via verschillende webwinkels toch de Google Pixel 3 kopen.

Zo kun je een Google Pixel 3 kopen in Nederland

Googles nieuwste smartphone is vanaf begin november verkrijgbaar in verschillende Europese landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk. Nederland valt helaas buiten de boot, maar dankzij enkele initiatiefrijke webwinkels is de Pixel 3 hier straks toch gewoon te koop. Via grijze import wordt het toestel uit andere landen gehaald en hier verkocht.

Google Pixel 3

Google Pixel 3 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Google Pixel 3 prijzen. Bekijk alle Google smartphones.

Alle Google smartphones met prijzen

Google Pixel 3 XL

Google Pixel 3 XL prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 1.079,96

Bekijken

Zo heeft onder andere Belsimpel inmiddels de pre-orders voor de Google Pixel 3 en Pixel 3 XL geopend. Ook zij verwachten begin november uit te leveren. Je betaalt er wel een kleine meerprijs voor: een losse Google Pixel 3 kost 999 euro, terwijl je voor de losse Pixel 3 XL 1149 euro betaalt. Dat is iets minder dan 200 euro boven de adviesprijs. Beide smartphones zijn ook met abonnement verkrijgbaar; via onze prijsvergelijker helpen we je de beste aanbiedingen te vinden.

Bestel de Google Pixel 3 bij Belsimpel
Bestel de Google Pixel 3 XL bij Belsimpel

google pixel 3 kopen

Hoewel het dus niet om Nederlandse exemplaren gaat, maakt dat voor jou als koper weinig uit. Ze worden geleverd met een Europese oplader, er is twee jaar garantie en bij het instellen kun je gewoon voor de Nederlandse taal kiezen. Je betaalt er iets meer voor, maar dan heb je hem wel in huis zoals elke andere smartphone die in Nederland verkocht wordt.

Pixel 3 kopen in Duitsland: hier moet je rekening mee houden

Is de meerprijs wat teveel voor je, dan kun je natuurlijk ook zelf gaan importeren. Grote elektronicakatens in Duitsland als MediaMarkt en Saturn zullen de Google Pixel 3 en Pixel 3 XL vanaf november ook verkopen, voor de adviesprijzen van 849 euro en 949 euro. Ze bezorgen echter niet in Nederland. Als je vlak bij de grens woont, kun je hem natuurlijk zelf ophalen in de winkels.

Je kunt ook kiezen voor een doorstuurdienst. Je laat de Pixel 3 bezorgen bij zo’n bedrijf en zij zorgen ervoor dat hij uiteindelijk bij jou terecht komt. Diensten als Mailboxde zijn betrouwbaar en snel, maar let wel: je betaalt al gauw een paar tientjes om je apparaat te verzenden. Bovendien moet je voor garantie vervolgens weer bij die Duitse of Engelse winkel zijn, wat voor een ingewikkeld reparatieproces kan zorgen.

Nieuw in de Pixel 3

De Google Pixel 3 en Pixel 3 XL werden eerder deze week onthuld. Beide telefoons draaien op Android Pie en ontvangen als eerst alle updates, zoals nieuwe Android-versies en beveiligingsupdates. Google heeft de smartphones dit jaar voorzien van verbeterde camera’s, ondersteuning voor draadloos opladen en een groter scherm met dunne randen.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu