HTC brengt goedkope, grote Desire 12 uit in Nederland

Thomas Haenen
17 april 2018, 10:47
1 min leestijd
HTC brengt goedkope, grote Desire 12 uit in Nederland

De HTC Desire 12 is vanaf deze week in Nederland verkrijgbaar. De budgetsmartphone met grote scherm is het eerste toestel HTC dit jaar uitbrengt.

HTC Desire 12 kopen: dit zijn de beste aanbiedingen

Hoewel 2018 al een aantal maanden onderweg is, komt HTC nu pas met zijn eerste smartphones van het jaar. Vanaf nu is de HTC Desire 12 in Nederland verkrijgbaar, een tweetal budgetsmartphones die vooral opvallen met hun design. De Desire 12 Plus, een variant met groter scherm en betere camera, is pas volgende maand verkrijgbaar.

HTC’s nieuwe smartphones zijn echte instapmodellen. Zo heeft de losse HTC Desire 12 een adviesprijs van 199 euro, terwijl de Desire 12 Plus los straks voor 249 euro verkrijgbaar is. Daarbij heb je de keuze uit twee kleuren: zwart en zilver. Via onze prijsvergelijker vind je de beste aanbiedingen van verschillende webwinkels waar de smartphones direct leverbaar zijn. Daar kun je ook de Desire 12 met abonnement vinden.

HTC Desire 12

HTC Desire 12 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen HTC Desire 12 prijzen. Bekijk alle HTC smartphones.

Alle HTC smartphones met prijzen

Groot scherm, oude software

De Desire 12-serie moet het vooral van zijn design hebben.  De achterkant is gemaakt van glas, net als de duurdere HTC U11 Plus die het bedrijf eind vorig jaar uitbracht. Bovendien hebben ze grote schermen: 5,5 inch voor de Desire 12, en liefst 6 inch voor de Desire 12 Plus. Achterop zit een 13 megapixel-camera, voorop een 5 megapixel-camera. Op de Plus vind je een dubbele lens.

HTC Desire 12 officieel

Helaas loopt de Desire 12 nog wel op het inmiddels bijna twee jaar oude Android 7.0 (Nougat). Dat terwijl alternatieven in deze prijsklasse zoals de Huawei P Smart en Nokia 6 al wel van Android 8.0 (Oreo) voorzien zijn. Of en wanneer HTC een update voor de smartphone uitbrengt, is onbekend. De Desire 12 Plus beschikt wel over Oreo.

Lees het laatste nieuws over HTC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu