HTC U12 Plus met knijpgevoelige rand nu in Nederland te koop

HTC’s nieuwe vlaggenschip is vanaf deze week in Nederland verkrijgbaar. Deze HTC U12 Plus heeft een dubbele camera, vlotte hardware en valt vooral op met zijn knijpgevoelige rand.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

HTC U12 Plus kopen: vergelijk de aanbiedingen hier

De HTC U12 Plus is direct leverbaar bij veel Nederlandse webwinkels. Het toestel is in drie kleuren verkrijgbaar, waaronder een semi-transparante blauwe variant. Voor een losse U12 Plus betaal je de adviesprijs van 799 euro, maar het toestel is ook met abonnement verkrijgbaar bij alle grote providers.

De smartphone werd een kleine maand geleden aangekondigd. Volgens HTC is het de enige high-end smartphone die het bedrijf dit jaar uitbrengt. Recent verschenen er wel twee goedkopere smartphones van de Taiwanese fabrikant, de HTC Desire 12 en Desire 12 Plus.

Meer over de HTC U12 Plus

HTC heeft voor het eerst zijn vlaggenschip voorzien van een dubbele camera aan beide kanten. De extra lens wordt in beide gevallen gebruikt voor een portretmodus, waarmee je een bokeh-effect aan je foto’s toevoegt. Achterop kun je daarnaast 2x optisch inzoomen met de extra lens. De U12 Plus heeft een groot, 6 inch-scherm met een resolutie van 2880 bij 1440 pixels. Binnen zit een Snapdragon 845-chip, de krachtigste die Qualcomm op dit moment maakt, met 6GB aan werkgeheugen.

Daarnaast is Edge Sense weer aanwezig, een set drukgevoelige sensoren in de zijkant. Door in de telefoon te knijpen, kun je verschillende acties uitvoeren, zoals een app openen of de zaklamp aanzetten. Nieuw is dat je ook kunt tikken. Zo wordt met een dubbele tik op de zijkant alles in beeld verkleind om het toestel makkelijker met één hand te besturen.

In het verleden bracht HTC zijn topmodellen altijd vroeg in het voorjaar uit, maar dit jaar is het bedrijf er nogal laat bij. Vrijwel alle andere grote Android-fabrikanten hebben hun vlaggenschip al uitgebracht. Zo zijn in de voorbije maanden al de Samsung Galaxy S9, Huawei P20, Sony Xperia XZ2 en OnePlus 6 verschenen. Die bieden vergelijkbare hardware, maar zijn inmiddels allemaal stukken goedkoper dan de U12 Plus.

Het laatste nieuws over HTC

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.