Huawei Mate 10 Lite nu te koop voor 349 euro

Thomas Haenen
6 november 2017, 14:19
2 min leestijd
Huawei Mate 10 Lite nu te koop voor 349 euro

De Huawei Mate 10 Lite is vanaf deze week in Nederland verkrijgbaar. Net als zijn grote broer beschikt het toestel over een dubbele camera en randloos scherm.

Huawei Mate 10 Lite kopen: dit zijn de beste aanbiedingen

Zoals de naam al suggereert is de Mate 10 Lite een goedkopere variant van de Mate 10 Pro, een toestel dat Huawei in oktober presenteerde. Hoewel er een fors prijsverschil zit tussen de twee smartphones, zijn ze op veel gebieden vergelijkbaar. Zo heeft ook de Mate 10 Lite een voorkantvullend scherm, dubbele camera en relatief grote accu.

Het toestel is inmiddels direct leverbaar bij vrijwel alle grote webwinkels. Daarbij heb je de keuze uit twee kleuren: goud en zwart. Voor een losse Huawei Mate 10 Lite betaal je de adviesprijs van 349 euro. In combinatie met een abonnement is het toestel bij alle providers verkrijgbaar.

Huawei Mate 10 Lite

Huawei Mate 10 Lite prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 319,02

Bekijken
Huawei Mate 10 Lite kopen

Vooral het 5,9 inch-scherm van de Mate 10 Lite trekt direct je aandacht. Niet alleen omdat het groot is, maar ook omdat de randen er omheen minimaal zijn. Het toestel is nauwelijks groter dan de Huawei P10 Lite, terwijl dat toestel een veel kleiner 5,2 inch-scherm heeft. Door de kleine randen heeft Huawei een groot scherm in een compacte behuizing weten te proppen.

Dubbele camera’s aan beide kanten

Zowel voorop als achterop zit een dubbele camera. Achterop vind je een 16 megapixel-lens aangevuld met een 2 megapixel-camera. Die extra lens verzamelt meer informatie over het beeld, om zo scherpere, kleurrijkere foto’s te schieten. Voorop worden 13 en 2 megapixel gecombineerd. Daarmee heb je een soort portretmodus voor je selfies, waarmee je de focus van je foto’s aanpast. Achterop zit tevens een vingerafdrukscanner.

Het vlaggenschip zelf, de Huawei Mate 10 Pro, is pas vanaf eind november in Nederland verkrijgbaar. Die beschikt vooral over een veel betere camera. Tevens is de behuizing glanzend en waterdicht. Daarvoor betaal je wel een stuk meer, want de losse Mate 10 Pro heeft een adviesprijs van 799 euro. Huawei heeft overigens ook nog een gewone Mate 10, maar die verschijnt niet in Nederland.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu