Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro nu te koop in Nederland

Thomas Haenen
2 november 2018, 14:44
2 min leestijd
Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro nu te koop in Nederland

Huawei’s nieuwe toptoestellen zijn vanaf vandaag in Nederland verkrijgbaar, al is de voorraad bij sommige winkels beperkt. Check hier de actuele levertijd en beste aanbiedingen.

Lees verder na de advertentie.

Huawei Mate 20 Pro kopen: dit zijn de beste aanbiedingen

Bij de meeste providers en webwinkels is de Huawei Mate 20 Pro inmiddels direct leverbaar. Het toestel is verkrijgbaar in drie kleuren: zwart, blauw en ‘twilight’ paars. Voor een losse Mate 20 Pro betaal je de adviesprijs van 999 euro, maar de Android-smartphone is ook in combinatie met abonnement verkrijgbaar.

Huawei Mate 20 Pro

Huawei Mate 20 Pro prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 699,-

Bekijken

De Huawei Mate 20 Pro beschikt over drie camera’s, waarvan één een groothoeklens is. Zo kun je hele brede foto’s schieten, zoals panorama’s of groepsfoto’s, zonder de camera te bewegen. Ook heeft het toestel een flinke accu die moeiteloos een volle dag meegaat. Met dertig minuten opladen zit de accu bovendien weer voor 70 procent vol, dankzij het meegeleverde oplaadblok met een vermogen van 40 Watt.

Let op: niet elke versie van de Huawei Mate 20 Pro is overal direct leverbaar. Voor sommige kleuren staat inmiddels een langere levertijd. Zo verwachten onder andere Coolblue en Belsimpel de paarse twilight-versie pas halverwege november uit te leveren. De oorzaak van deze vertraging is onbekend. We hebben contact opgenomen met Huawei Nederland, maar die konden vooralsnog geen verklaring geven.

Huawei Mate 20 ook te koop

Ook de gewone variant van de Huawei Mate 20 is vanaf vandaag in Nederland te koop. Die beschikt over dezelfde chipset, maar heeft een lcd-scherm in plaats van oled. Ook zijn de camera’s net wat minder goed. Daar staat tegenover dat de adviesprijs veel lager ligt: voor 799 euro haal je de losse Mate 20 in huis. Ook dit toestel is in combinatie met abonnement te koop.

Huawei Mate 20

Huawei Mate 20 prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 299,-

Bekijken

Los refurbished

€ 211,99

Bekijken

De nog goedkopere Huawei Mate 20 Lite is overigens al sinds september in Nederland te koop. Deze heeft een vergelijkbaar design, maar is een stuk minder krachtig. Ook moet de Mate 20 Lite het met ‘slechts’ twee camera’s achterop doen.

Review: ‘De beste Android-smartphone van het moment’

Meer weten over de Pro? Lees dan ook onze uitgebreide Huawei Mate 20 Pro review. “De telefoon weet op de belangrijkste punten overtuigend boven de concurrentie uit te torenen. De camera’s zijn van topklasse, de hardware razendsnel en het scherm ziet er erg goed uit. Vooral de accu bevalt goed: razendsnel vol, maar zelden leeg.”

Het toestel kent enkele kleine minpunten, maar die zitten over het algemeen nauwelijks in de weg. Zo werkt de nieuwe vingerafdrukscanner in het scherm niet altijd even geweldig, en gebruikt Huawei geen micro-sd-geheugenkaartjes maar een nieuwe geheugenstandaard die slecht verkrijgbaar is. Beperkte problemen dus, en genoeg om de Mate 20 Pro te kronen tot de beste Android-smartphone van dit moment.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu