De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

4 zaken die je moet weten over de MediaMarkt btw-actie 2018

Redactie
22 januari 2018, 16:42
2 min leestijd
4 zaken die je moet weten over de MediaMarkt btw-actie 2018

Vanaf donderdag gaan de MediaMarkt BTW-vrije dagen weer van start. Niet alleen Android-smartphones, maar ook tablets, televisies en huishoudelijke producten zijn dan tot wel honderden euro’s goedkoper.

Lees verder na de advertentie.

MediaMarkt btw-actie 2018

Of je nu op zoek bent naar een gloednieuwe smartphone, een televisie met ultra hd-resolutie of gewoon een staafmixer, je kunt deze maand waarschijnlijk het beste bij MediaMarkt terecht. De elektronicaketen trapt donderdag weer de jaarlijkse ‘BTW Weg Ermee’-actie af. De 21 procent btw die je normaal voor elk product betaalt, neemt het bedrijf dan voor zijn rekening. Zo zijn veel producten opeens stukken goedkoper. Wij hebben de veelgestelde vragen over de btw-actie voor je verzameld, zodat je optimaal voorbereid bent.

[Update: de actie is inmiddels begonnen! De beste MediaMarkt btw actie-aanbiedingen hebben we voor je verzameld.]

1. Wanneer loopt de MediaMarkt btw-actie 2018?

De MediaMarkt-actie loopt van donderdag 25 januari tot en met zondag 28 januari 2018. In de webwinkel kun je de aanbiedingsprijzen vanaf middernacht vinden en direct je bestelling plaatsen. Ga je liever nog even langs de winkel, dan kun je daar donderdagochtend vanaf 08:00 uur terecht. Zorg wel dat je er snel bij bent, want de populairste producten zijn vaak al snel uitverkocht. Met een online bestelling ben je verzekerd van je aankoop.

2. Welke producten zijn uitgesloten van de MediaMarkt btw-actie?

Helaas is niet elk product bij de MediaMarkt opeens flink goedkoper vanaf donderdag. Net als elk jaar vallen sommige productcategorieën buiten de boot. Zo krijg je geen korting op Apple-producten en ook spelcomputers, zoals de PlayStation, moeten voor het normale bedrag worden afgerekend. De complete lijst van uitgesloten producten kun je hieronder vinden.

  • Games, films & muziek
  • Alle accessoires (zoals verlichting, batterijen, smartphone-accessoires, domotica, beveiliging, rookmelders, kabels en inkt)
  • Alle Apple-producten
  • Console-hardware
  • Computersoftware
  • Speelgoed, boeken & spellen
  • Prepaidkaarten, prepaidpakketten en abonnementen
  • Power Service en verzekeringen
  • Giftcards en tegoedkaarten

Natuurlijk blijven er nog genoeg producten over waar je wél korting op krijgt. Android-smartphones en -tablets, televisies en smartwatches zijn bijvoorbeeld fors goedkoper. Ook keukenapparatuur, printers, camera’s en zelfs e-bikes zijn vanaf donderdag in de aanbieding.

3. Hoe wordt de korting berekend?

Vaak wordt gedacht dat je tijdens de actieperiode 21 procent korting krijgt op alle producten, omdat dat het Nederlandse btw-tarief is. Echter is dat geen correcte berekening. Een rekenvoorbeeld: op een televisie die normaal 1210 euro kost zit 21 procent btw, oftewel 210 euro. Dat komt neer op een nettokorting van 17,36 procent.

4. Ik heb net een product gekocht bij MediaMarkt. Kan ik alsnog korting krijgen?

De prijsbelofte van MediaMarkt houdt in dat je het prijsverschil terugkrijgt als je op de dag van aankoop bij een concurrent het product voor een lagere prijs ziet. Dit geldt tijdens de btw-actie ook. Zie je dus op de dag van aankoop je product ergens anders goedkoper én heb je de kassabon nog, dan kun je bij de informatiebalie van elke MediaMarkt-vestiging je teveel betaalde bedrag terug krijgen. Dit kan tot 14 dagen na aankoop.

→  Meer weten? Kijk op de site van MediaMarkt

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu