Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Motorola Moto G5S en Moto G5S Plus nu in Nederland te koop

Thomas Haenen
12 september 2017, 12:02
2 min leestijd
Motorola Moto G5S en Moto G5S Plus nu in Nederland te koop

Motorola’s budgetassortiment wordt vandaag uitgebreid met een tweetal nieuwe Android-smartphones. De onlangs aangekondigde Moto G5S en Moto G5S Plus zijn nu te koop.

Motorola Moto G5S kopen: dit zijn de beste aanbiedingen

In de voorbije weken was de Motorola Moto G5S al voorzichtig verkrijgbaar bij enkele winkels, maar vanaf vandaag is het toestel daadwerkelijk op voorraad bij zowat alle grote webwinkels. De Moto G5S adviesprijs bedraagt 229 euro, voor de Moto G5S Plus betaal je 329 euro. Beide zijn in Nederland enkel verkrijgbaar in het grijs.

Met de release van deze twee toestellen maakt Motorola zijn line-up nog een stukje verwarrender. Het bedrijf heeft deze zomer een groot aantal goedkope smartphones uitgebracht. Eerder verschenen al de Moto C, de Moto E4, Moto E4 Plus, de Moto G5 en de Moto G5 Plus. De Moto G5S en Moto G5S Plus dienen als upgrades voor die laatste twee, al worden de originele modellen voorlopig ook nog verkocht. Zo heeft Motorola nu meer dan een half dozijn vergelijkbare toestellen in dezelfde prijsklasse.

Motorola Moto G5S kopen

Waar de originele Moto G5 een 5 inch-scherm had, biedt de Moto G5S een iets groter 5,2 inch-scherm. Motorola gebruikt dezelfde Snapdragon 430-chipset, maar verdubbelt wel de opslagruimte naar 32GB. Achterop zit een 16 megapixel-camera, voorop een 5 megapixel-camera voor selfies. Het toestel loopt op Android 7.1 (Nougat).

Het toestel gaat de concurrentie aan met andere budgetsmartphones als de Nokia 5 en de Samsung Galaxy J5 (2017). Motorola’s smartphone weet zich te onderscheiden met een metalen design en een prima camera, maar is ook ietsje duurder dan die concurrenten. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een Moto G5S met abonnement.

Motorola Moto G5S

Motorola Moto G5S prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 320,16

Bekijken

Dubbele camera voor Moto G5S Plus

Bij de Moto G5S Plus is het scherm zelfs van 5,2 naar 5,5 inch gegroeid. De interne hardware is grotendeels ongewijzigd gebleven, met dezelde Snapdragon 625-chip, 32GB opslagruimte en 3GB werkgeheugen. Achterop is nu wel een dubbele 13 megapixel-camera te vinden, inclusief een dubbele led-flitser. De selfiecamera voorop heeft een upgrade gekregen van 5 naar 8 megapixel. Ook de Moto G5S Plus is met abonnement verkrijgbaar.

Motorola Moto G5S Plus

Motorola Moto G5S Plus prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 303,06

Bekijken

Lees het laatste nieuws over Motorola

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu