Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Motorolo Moto G6 nu al te koop: maand eerder dan aangekondigd

Thomas Haenen
7 mei 2018, 10:33
2 min leestijd
Motorolo Moto G6 nu al te koop: maand eerder dan aangekondigd

Een maand eerder dan aangekondigd is de Motorola Moto G6 in Nederland verkrijgbaar. De budgetsmartphone met groot scherm is zowel los als met abonnement verkrijgbaar en kost 249 euro.

Motorola Moto G6 kopen

Eigenlijk zou de Moto G6 pas vanaf begin juni in Nederland verkrijgbaar zijn, maar Motorola heeft er blijkbaar vaart achter gezet. Het toestel is vanaf deze week al direct leverbaar bij verschillende webwinkels. Voor een losse Moto G6 betaal je 249 euro, met abonnement is de smartphone beschikbaar bij alle grote providers. Daarbij heb je de keuze uit twee kleuren: blauw en zilver.

Motorola Moto G6

Motorola Moto G6 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Motorola Moto G6 prijzen. Bekijk alle Motorola smartphones.

Alle Motorola smartphones met prijzen

De Motorola Moto G6 is een goedkope smartphone, maar heeft wel een groot 5,7 inch-scherm met een beeldverhouding van 18 bij 9. Daardoor is het scherm flink, maar de smartphone nog relatief handzaam. Bovendien heeft het beeld een full hd-resolutie van 2160 bij 1080 pixels, waardoor alles aardig scherp is.

De belangrijkste specificaties op een rijtje:

  • 5,7 inch-scherm met resolutie van 2160 bij 1080 pixels
  • Dubbele camera (12 en 8 megapixel) achterop, 5 megapixel voorop
  • 32GB opslagruimte ingebouwd, uitbreidbaar met micro-sd-geheugenkaartje
  • 1,8 GHz processor met acht cores, 3GB werkgeheugen
  • Voorzien van vingerafdrukscanner voorop

Motorola’s met stock-Android

Het toestel draait op een kale versie van Android 8.0 (Oreo). Lenovo heeft nauwelijks aanpassingen gedaan aan de software, waardoor je overblijft met een vrijwel stockversie van Android. Dat is Android zoals Google het heeft bedoeld. Motorola heeft toegezegd een update naar Android P voor het toestel uit te brengen, waarschijnlijk in de loop van 2019. Daarnaast verschijnt er eens per twee of drie maanden een beveiligingsupdate om kwetsbaarheden te dichten.

Motorola kondigde onlangs een hele trits nieuwe toestellen aan. Het bedrijf heeft al de Moto G6 en G6 Plus uitgebracht, maar er zijn nog drie andere toestellen in aantocht. Vanaf juni zijn de Moto G6 Play, Moto E5 en Moto E5 Plus verkrijgbaar. Deze drie budgetsmartphones van minder dan 200 euro hebben allemaal een flinke accu die meerdere dagen meegaat.

Lees het laatste nieuws over Motorola

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu