Tip: nieuwe Chromecast vanaf nu leverbaar in Nederland

Wouter Nijsen
10 oktober 2018, 16:33
2 min leestijd
Tip: nieuwe Chromecast vanaf nu leverbaar in Nederland

De vernieuwde Chromecast, die deze week stilletjes werd aangekondigd, is nu bij de eerste Nederlandse webwinkels leverbaar. Het apparaatje is bij Bol.com en Coolblue te koop voor 39 euro, en kun je morgen in huis hebben als je vandaag bestelt.

Nieuwe Chromecast release: nu te koop

De derde generatie Chromecast was al in de Google Store te bestellen, maar hiervoor geldt een levertijd van meerdere dagen. Webwinkels Bol.com en Coolblue hebben de hdmi-dongle nu ook in het assortiment en direct op voorraad. Bestel je de nieuwe Chromecast vandaag voor 23.59 uur, dan heb je ‘m morgen al in huis. De prijs is 39 euro, even duur als het vorige model.

Bestel de nieuwe Chromecast bij Bol.com voor 39 euro

Bestel de nieuwe Chromecast bij Coolblue voor 39 euro

De verwachting is dat de Chromecast de komende dagen bij steeds meer Nederlandse webwinkels verschijnt. De vorige versie is op het moment van schrijven nog breed verkrijgbaar, maar wordt op korte termijn vervangen door de nieuwste variant. Naar verwachting kun je de het nieuwe model voor het einde van de maand overal kopen.

Dit brengt de verbeterde Chromecast

De nieuwste Chromecast ziet er vrijwel hetzelfde uit als zijn voorganger, al is de glimmende behuizing vervangen door een matte afwerking. Nieuw is dat er nu ook een witte versie is, die je huiskamer iets meer kleur geeft. Het apparaatje wordt via het korte hdmi-kabeltje met je televisie verbonden, waarna je makkelijk vanuit allerlei apps video’s kunt streamen.

Chromecast 2018 officieel

Daarnaast is de derde generatie 15 procent sneller en kun je video’s nu in 1080p (full-hd) met 60 frames per seconde afspelen. Het apparaatje heeft opnieuw een micro-usb-aansluiting, maar schrapt de magnetische aansluiting op de hdmi-stekker. Ook de internetsnelheid is verbeterd, waardoor streamen sneller en soepeler moet gaan. Tot slot heeft de nieuwste Chromecast ondersteuning voor multiroom-audio.

Ook interessant: dit werd aangekondigd tijdens Made by Google 2018

Lees al het Google-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu