Goedkope Nokia 2 met grote accu nu in Nederland te koop

De Nokia 2 is vanaf deze week verkrijgbaar in Nederland. Het is de goedkoopste smartphone van de Finse fabrikant tot nu toe.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Nokia 2 kopen: dit zijn de beste aanbiedingen

Nokia is voor de verkoop van het nieuwe toestel in zee gegaan met MediaMarkt, en officieel wordt de smartphone dan ook enkel via de elektronicaketen verkocht. Dat betekent dat je alleen een losse Nokia 2 kunt kopen. Het toestel is vooralsnog niet met abonnement verkrijgbaar, maar gezien de lage adviesprijs van 119 euro kun je hem ook prima combineren met een sim only abonnement.

Nokia 2 Android
6,0
Welke Nokia 2 Android wil je?
Wij hebben momenteel geen Nokia 2 Android aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

Hoewel de Nokia 2 goedkoper is dan de Nokia 3, heeft het toestel enkele streepjes voor op zijn grote broer. Zo heeft de 2 een hele grote accu met een capaciteit van 4100 mAh. Ter vergelijking: in de Nokia 3 zit slechts een 2630 mAh-accu. Zo kun je de Nokia 2 bijna twee volle dagen zonder opladen gebruiken.

Verder is het een echt instapmodel, met hardware die goed genoeg is voor de meeste populaire applicaties. Deze starten wat minder snel op dan bij een vlaggenschip, maar je betaalt natuurlijk ook fors minder. Er is 8GB opslagruimte aanwezig met 1GB werkgeheugen. Achterop vind je een 8 megapixel-camera, voorop een 5 megapixel-camera voor selfies.

Oude software, maar snelle updates

Minpunt is dat de Nokia 2 wordt gelanceerd met Android 7.1, terwijl Android 8.0 inmiddels al bijna een half jaar geleden vrijgegeven is door Google. Gelukkig is Nokia vrij betrouwbaar als het om updates gaat. De fabrikant heeft al toegezegd dat een Android 8.0-update voor de Nokia 2 binnen enkele weken beschikbaar is. Bovendien kun je rekenen op regelmatige beveiligingsupdates, die ontdekking bieden tegen eventuele kwetsbaarheden in Android.

Nokia heeft in dezelfde prijsklasse nog verschillende andere smartphones, waaronder de Nokia 3 en 5. Beide zijn slechts een paar tientjes meer, maar zijn qua hardware een grote upgrade. Zo heeft de Nokia 5 een groter scherm, betere camera’s en twee keer zoveel opslagruimte. Dat toestel is inmiddels al voor zo’n 180 euro te vinden.

Lees het laatste nieuws over Nokia

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.