Nokia 8 Sirocco nu te koop in Nederland voor 749 euro

De Nokia 8 Sirocco is vanaf vandaag officieel verkrijgbaar in Nederland. Het vlaggenschip heeft een adviesprijs van 749 euro, vlotte specs, stock-Android en een fraai design.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Nokia 8 Sirocco release in Nederland

Toen fabrikant HMD Global tijdens Mobile World Congress 2018 de Nokia 8 Sirocco onthulde, was nog niet duidelijk wanneer de smartphone zou verschijnen. Daar komt vandaag verandering in, want het toestel is bij diverse webwinkels te bestellen.

Je kunt de Nokia 8 Sirocco los kopen voor 749 euro, maar uiteraard is het ook mogelijk om de Nokia 8 Sirocco met abonnement aan te schaffen. Bestel je de smartphone, dan krijg je een draadloos oplader bij het toestel cadeau.

De Nokia 8 Sirocco in vogelvlucht

De 8 Sirocco is het duurste toestel van de Finnen en een luxere versie van de Nokia 8 uit 2017. Wat interne hardware betreft verschillen de toestellen nauwelijks, aan de buitenkant zit de 8 Sirocco er wel heel anders uit. De smartphone heeft een glazen behuizing en groter 5,5 inch-scherm (2560 bij 1440 pixels) met afgeronde randen. Door de relatief compacte behuizing is de smartphone toch simpel met één hand te bedienen.

Onder de motorkap bevindt zich een Snapdragon 835-chip, 6GB RAM, 128GB aan opslag, niet-verwijderbare 3260 mAh-accu en ondersteuning voor draadloos opladen via de Qi-standaard. Foto’s maakt de 8 Sirocco met de dubbele 12 megapixel-camera aan de achterkant en 5 megapixel-frontcamera.

De smartphone draait op Android Oreo en is onderdeel van het Android One-programma. Dat betekent dat je kunt rekenen op twee grote Android-updates en drie jaar lang beveiligingsupdates. De telefoon is wel fors duurder dan de ‘reguliere’ 8: die haal je momenteel voor zo’n 370 euro in huis.

Lees het laatste nieuws over Nokia

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.