Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Opvallende Nokia 9 PureView met vijf camera’s nu in Nederland te koop

Thomas Haenen
15 maart 2019, 13:13
2 min leestijd
Opvallende Nokia 9 PureView met vijf camera’s nu in Nederland te koop

De Nokia 9 is vanaf vandaag in Nederland verkrijgbaar. Deze opvallende Android-smartphone is uitgerust met vijf camera’s achterop en een vingerafdrukscanner in het scherm.

Nokia 9 kopen: dit zijn de beste aanbiedingen

Nokia kennen we vooral van de betaalbare smartphones met een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding, maar eens in de zoveel tijd pakt de Finse fabrikant flink uit. De nieuwe Nokia 9 is een heus vlaggenschip. Het toestel is vanaf vandaag overal in Nederland te koop, de adviesprijs is 599 euro. Via onze prijsvergelijker helpen we je de beste aanbiedingen te vinden, zowel voor de losse Nokia 9 als de smartphone met abonnement.

Andere fabrikanten stoppen hun smartphones vol met groothoeklenzen, telefotolenzen en andere gimmicks, maar achterop de Nokia 9 zitten vijf ‘traditionele’ lenzen van allemaal 12 megapixel en een diafragma van f/1.8. Er zijn twee lenzen die in kleur fotograferen, en drie monochrome die zwart-wit beeld maken.

Nokia 9 PureView

Nokia 9 PureView prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Nokia 9 PureView prijzen. Bekijk alle Nokia smartphones.

Alle Nokia smartphones met prijzen

Als je in de camera-app een foto maakt, schieten alle vijf de lenzen tegelijk een foto. Die lenzen zijn allemaal net iets anders ingesteld. De één maakt een overbelicht beeld, de ander onderbelicht, weer een ander probeert zoveel mogelijk kleuren te pakken. Het 60 megapixel beeld van die vijf camera’s wordt vervolgens samengeperst tot één foto. Het eindresultaat is een foto met betere, natuurlijkere belichting dan je normaal op smartphones ziet.

Hands-on met de Nokia 9 PureView

Eerder dit jaar kon Android Planet de Nokia 9 al kort uitproberen, op het Mobile World Congress in Barcelona. “We hebben de camera’s nog te kort kunnen testen om een goed oordeel te geven, maar de eerste foto’s zien er goed uit. Het viel vooral op dat beelden erg natuurlijk ogen en er geen trucjes worden uitgevoerd om de kleuren bijvoorbeeld op te schroeven,” schreef Wouter in zijn Nokia 9 preview.

“Hoewel het aantal camera’s op de achterkant van smartphones langzaam wordt opgeschroefd (de meeste high-end telefoons hebben er tegenwoordig twee of drie), valt de ‘zwerm’ aan camera’s van de Nokia 9 wel op. Het is bijna futuristisch, omdat het logisch lijkt dat er in de toekomst meer smartphones met zoveel camera’s achterop verschijnen.”

Nokia 9 PureView preview: mooiste smartphonefoto's ooit met vijf camera's?

Lees het laatste nieuws over Nokia

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu