Oppo brengt eerste eigen smartphones deze week uit in Nederland

De Oppo R15 Pro en Oppo A3 zijn vanaf deze week in Nederland verkrijgbaar. Het zijn de eerste toestellen die de Chinese fabrikant zelf hier uitbrengt.

Oppo’s eerste Nederlandse smartphone: de R15 Pro

Beide smartphones zijn direct leverbaar bij Mobiel.nl en MediaMarkt, vooralsnog de enige winkels waar Oppo-smartphones verschijnen. Het bedrijf is nieuw op de Nederlandse markt. Helemaal onbekend zijn ze hier niet: Oppo is onderdeel van BBK Electronics, hetzelfde moederbedrijf dat ook achter OnePlus zit.

Oppo R15 Pro Nederland

Het bedrijf maakte dit voorjaar een komst naar de Europese markt bekend, en zette er gelijk vaart achter. Onlangs heeft het een kantoor geopend in Rotterdam en volgende maand verschijnt het eerste vlaggenschip. Deze Oppo Find X heeft een randloos scherm met een automatisch uitschuivende camera. Voordat dat toestel verschijnt, komt Oppo eerst met een tweetal goedkopere Android-telefoons.

De Oppo R15 Pro is een opvallend toestel met vrijwel hetzelfde design als de OnePlus 6. Beide hebben een dubbele camera achterop, van 20 en 16 megapixel. Opmerkelijk genoeg is de R15 Pro echter minder krachtig, maar wel iets duurder. De Oppo is uitgerust met een Snapdragon 660-chip, 6GB werkgeheugen en 128GB opslagruimte.

Oppo R15 Pro
Welke Oppo R15 Pro wil je?
Sim only nodig?

Een losse Oppo R15 Pro is verkrijgbaar voor de adviesprijs van 649 euro. Ter vergelijking: voor een OnePlus 6 met 128GB opslagruimte betaal je 569 euro. Oppo’s smartphone is ook met abonnement verkrijgbaar bij alle grote providers. Via onze prijsvergelijker helpen we je de beste aanbiedingen te vinden.

Oppo A3: dit zijn de beste aanbiedingen

Ga je liever voor een goedkoper model, dan is er de Oppo A3. Deze heeft ook een flink 6,2 inch-scherm, met een resolutie van 2280 bij 1080 pixels. Er is een MediaTek Helio P60-chip aanwezig, met 4GB werkgeheugen en 128GB opslagruimte. Achterop zit een 16 megapixel-camera, voorop een 8 megapixel-camera voor selfies.

In zijn prijsklasse moet de Oppo A3 concurreren met onder andere de Nokia 6 (2018)Huawei P20 Lite en Samsung Galaxy A6 Plus. Oppo’s toestel beschikt over een groter scherm, meer opslagruimte en krachtigere hardware dan die telefoons. Het toestel is verkrijgbaar met abonnement, of je koopt een losse Oppo A3 voor 299 euro.

Oppo A3 4G
Welke Oppo A3 4G wil je?
Wij hebben momenteel geen Oppo A3 4G aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

Het laatste nieuws over Oppo

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.