Betaalbare Samsung Galaxy A6 nu in Nederland te koop

Samsung brengt zijn nieuwste midrange smartphone deze week uit in Nederland. De Galaxy A6 biedt een voorkantvullend scherm en prima camera’s voor een relatief lage adviesprijs.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Samsung Galaxy A6 kopen: dit zijn de beste aanbiedingen

De Samsung Galaxy A6 is inmiddels per direct leverbaar bij verschillende webwinkels. Hoewel de adviesprijs 309 euro is, vind je een losse Galaxy A6 bij enkele winkels al voor minder. Daarnaast kun je het toestel met abonnement kopen bij alle grote Nederlandse providers. Samsung levert in Nederland zowel een single-sim als een dual-sim-versie, in drie kleuren: zwart, goud en paars.

Het is de nieuwste smartphone in de Galaxy A-lijn. Die reeks combineert een strak design met degelijke specificaties. Zo heeft de Galaxy A6 een voorkantvullend scherm vergelijkbaar, met het zogenaamde ‘infinity display’ van de Galaxy S9. Het is het kleine broertje van de Galaxy A8, die sinds dit voorjaar in de winkels ligt en over een betere camera beschikt.

16 megapixel-camera aan beide kanten

Samsung Galaxy A6 kopen

Zowel voorop als achterop vind je een camera van 16 megapixel. Het forse 5,6 inch-scherm heeft een resolutie van 1480 bij 720 pixels, wat aan de lage kant is. Een vingerafdrukscanner zit achterop, vlak onder de camera. Met een speciale knop op de zijkant activeer je Bixby, de virtuele assistent van Samsung. Er is 32GB opslagruimte ingebouwd, 3GB werkgeheugen en een 1,6 GHz-chipset met acht cores.

Eerder deze maand kondigde Samsung ook de Galaxy A6 Plus aan. Deze variant heeft een groter 6 inch-scherm (2280 bij 1080 pixels), dubbele camera van 16 en 5 megapixel achterop en iets krachtigere chipset. Het Plus-model kost een paar tientjes meer en ligt iets later in de winkel. De meeste webwinkels verwachten de Galaxy A6 Plus begin juni op voorraad te hebben.

Het laatste nieuws over Samsung

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.