Smart televisies met Android en Google TV: alle Black Friday-aanbiedingen op een rij

19 november 2024, 8:00
6 min leestijd
Smart televisies met Android en Google TV: alle Black Friday-aanbiedingen op een rij

Ben je tijdens Black Friday op zoek naar een televisie met Android of Google TV? In dit artikel zetten we alle merken, prijsklassen en groottes voor je onder elkaar in een handig overzicht.

Lees verder na de advertentie.

Slimme televisie met Android TV of Google TV

Waar televisies vroeger steevast met Android TV geleverd, zien we inmiddels steeds meer toestellen met Google TV. De verschillen zijn klein, maar Google TV is een stuk persoonlijker. Meer weten? Lees dan ons uitgebreide artikel waarin we kijken naar de verschillen en overeenkomsten van de twee besturingssystemen.

Dankzij Android TV of Google TV krijg je een interface voorgeschoteld met snelkoppelingen naar handige apps. Alle bekende apps download je direct uit de Play Store. Zo kijk je makkelijk naar Netflix, Videoland of bijvoorbeeld Disney Plus. Je kunt aan de slag met elke app die in de app-winkel te vinden is en ook het installeren van games is mogelijk.

Google TV ronde app-icoontjes

Er is slechts een handvol fabrikanten die werken met Google-integratie, waaronder Sony, Philips, TCL, Panasonic en Sony. Bekende fabrikanten als LG of Samsung maken gebruik van een eigen besturingssysteem, waardoor je niet direct aan de slag kunt met alle bekende apps. Wil je dat wel, dan kun je in zo’n televisie natuurlijk altijd een Chromecast met Google TV of Google TV Streamer aansluiten.

Naast de keuze voor het besturingssysteem, heb je bij de aanschaf van een nieuwe televisie natuurlijk te maken met heel wat andere vragen. Wat voor type scherm wil je, hoe groot moet de tv zijn, heb je merkenvoorkeur en wat is je budget?

In dit artikel zetten we verschillende interessante alternatieven met Android TV en Google TV op een rij, geselecteerd op grootte van het scherm. Omdat er tientallen specifieke types te vinden zijn, hebben we het breder gehouden en gekeken naar merken die verkrijgbaar zijn met toestellen met Android TV of Google TV.

Televisies van 32″ tot en met 40″

TCL-televisie

Als je op zoek bent naar een kleine televisie, dan is de keuze nogal beperkt. Het gaat veelal om betaalbare televisies zonder veel poespas. Ook hebben deze tv’s niet de beste schermen en meeste opties, al kun je wel prima apps gebruiken. Je hebt in dit formaat geen schermen met een 4K-resolutie, dus je moet het doen met full hd (1080p) of 720p.

Je hebt verschillende instapmodellen van TCL en Xiaomi om uit te kiezen. Naast het formaat zijn er hier en daar wat verschillen te vinden qua aansluitingen, zoals het aantal hdmi-poorten of de hoeveelheid aanwezige tuners.

Stapje groter: televisies tot 50″

Mag het allemaal een stap groter, dan heb je automatisch veel meer keuze. Naast simpele instappers zijn er in dit formaat ook luxe oled-televisies te koop, maar daarvoor moet je uiteraard wel de portemonnee trekken. Voor een televisie met 4K-paneel en Google TV betaal je trouwens helemaal niet direct de hoofdprijs.

Zo heb je veel opties als je zoekt naar een 43 inch-model voor 300 euro en een 50 inch-televisie scoor je al voor minder dan 400 euro. Uiteraard gaat het dan niet om de beste televisies op de markt. TCL en Xiaomi zijn weer veel te vinden in dit prijssegment en de C61B (ook verkrijgbaar als C655 of C69B) van eerstgenoemde is dan een type dat er zeker uitspringt.

TCL-televisie

Dit model met qled-paneel is te verkrijgen in formaten van 43 inch en 50 inch (of groter), is erg betaalbaar en beschikt over een grote hoeveelheid interne opslag. Zo installeer je makkelijk alle handige apps die je wil gebruiken.

In dit formaat bieden ook andere merken allerlei modellen aan. Wil je specifiek een televisie met lichtgevende ledjes aan de achterzijde, dan kun je alleen terecht bij de Ambilight-tv’s van Philips. Ook zijn er verschillende Sony-televisies en Panasonic-modellen te koop tussen de 40 en 50 inch.

Je hebt trouwens al een oled-televisie met Google-integratie vanaf 42 inch en kunt dan terecht bij Panasonic of Philips. Wil je een televisie met zo’n type paneel hebben? Check dan ook: Bij deze 3 merken moet je zijn voor een oled-televisie met Google TV. Televisies met zo’n oled-paneel zijn veelal wel een stuk duurder dan andere modellen met hetzelfde formaat.

Philips-televisie

Groot, groter, grootst: 55″ of meer

Mag het allemaal wel wat groter, dan kom je al snel terecht bij schermen van 55 inch of groter. Zoals eerder genoemd kun je al een 55 inch-model kopen voor een kleine 400 euro, maar dat loopt op tot duizenden euro’s voor een topmodel van 77 inch of zelfs nog groter.

Formaat zegt zeker niet alles, want een 65 inch-televisie van TCL schaf je al aan voor zo’n 550 euro, terwijl een model van 70 inch al voor 700 euro bij je thuis wordt bezorgd. Fijn is wel dat het bij deze grootte gaat om toestellen met een paneel met een 4K-resolutie of zelfs hoger.

Bepaal dus vooraf goed wat je nog meer voor eisen hebt dan het formaat en de aanwezigheid van Google-software. Naast het type paneel kun je ook denken aan een speciaal speakersysteem dat wel of niet aanwezig is of natuurlijk het energieverbruik.

Daarnaast is het belangrijk om te bedenken wat voor andere apparaten je nog wil aansluiten. Denk daarbij aan consoles zoals een Xbox of Playstation, maar misschien wil je wel een externe subwoofer gebruiken voor een nog beter geluid. Dat en meer zijn zaken, waarop je het beste kunt filteren op de website van de verkoper.

Meer over Android TV en Google TV

De nieuwste versie van Google TV is gebaseerd op Android 14, maar is nog op weinig apparaten te vinden. De meeste televisies draaien nog op Android 12-versie en krijgen in de toekomst een update. Het is echter onduidelijk wanneer dit precies gebeurt.

Om optimaal van Google TV te genieten, moet je wel inloggen met een Google-account. Op televisies met Android TV of Google TV kun je ook gebruikmaken van Google Cast. Daarmee cast je makkelijk vanaf je mobiele telefoon of tablet naar het grotere scherm.

Google TV Streamer

Kijk je graag live televisie, dan kan dat door de app van je provider te installeren, of natuurlijk via een externe televisie-ontvanger. Om alles te kunnen streamen moet je je televisie trouwens wel koppelen aan het internet. Dat kan veelal draadloos via wifi, maar vaak ook bedraad.

Op zoek naar een nieuwe televisie tijdens Black Friday? Dan is zelf rondpluizen op een website van een aanbieder een slimme keuze. Door middel van verschillende filters, maak je je selectie al snel een stuk kleiner, waardoor de keuze een stuk makkelijker wordt.

Benieuwd wat er (nog meer) voor televisies te koop zijn?
Check dan de websites eens van onderstaande (web)winkels:

Meer Black Friday bij Android Planet

Natuurlijk vind je op Android Planet nog veel meer Black Friday-dealsartikelen bomvol met de beste prijzen voor de tofste producten en gadgets. Check ook zeker ons speciale Black Friday-overzicht met handige linkjes naar allerlei producten en webshops.

De prijzen van bovenstaande producten zijn voortijdig door de partner aan ons aangeleverd. Het kan gebeuren dat de partner hier tijdens de daadwerkelijke Black Friday-periode aanpassingen op doet. Wij doen daarom ons best om zo snel mogelijk hierop te anticiperen, om jou de juiste deal te tonen.

Alle producten die in dit artikel worden aangeraden zijn uitgekozen door de redactie van Android Planet zonder commerciële beïnvloeding. Naar deze producten kan verwezen worden met een affiliate-link. Als je iets koopt via deze link, kan Android Planet een commissie ontvangen. Meer weten? Bekijk dan ons redactiestatuut.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu